Het laatste formule 1 nieuws

Williams: “We beginnen de wintertest waarschijnlijk een beetje op achterstand”

Williams: “We beginnen de wintertest waarschijnlijk een beetje op achterstand”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De dinsdag en woensdag na de Grand Prix van Abu Dhabi, de laatste race van het seizoen, wordt er getest door de Formule 1-teams. Op dinsdag krijgen rookies de kans om F1-ervaring op te doen, op woensdag wordt er met de nieuwe achttien inch Pirelli-banden gereden. Voor Williams ziet het er naar uit dat ze deze test moeten missen. Geen middelen voor testauto

Het ziet er naar uit dat Williams in ieder geval de testdag met de nieuwe Pirelli-banden moet gaan missen. Het team heeft namelijk geen speciale testauto. “Ik heb begrepen dat als je geen testauto hebt, je de test niet mag doen”, aldus Williams-engineer Dave Robson tegen FormulaRapida.net . “We weten dat het rijden met een testauto gunstig zou zijn geweest, maar helaas hadden we er dit seizoen gewoon de middelen niet voor.”

De beslissing om geen testauto te nemen voor dit seizoen, werd al lange tijd geleden gemaakt. Robson is echter niet bang dat het team heel veel verliest met het missen van de testdag in Abu Dhabi. “We beginnen de wintertest waarschijnlijk een beetje op achterstand, maar ik hoop dat als de auto goed loopt, we die achterstand in de test kunnen inhalen. We hadden natuurlijk graag meegedaan aan de testdag, maar we zullen niet zo ver achter liggen.” Geen coureur aangewezen

Of Williams wel op de eerste testdag in actie zal komen, is ook nog maar de vraag. Het team heeft namelijk nog geen coureur aangewezen voor de rookietest. Dan mogen de teams met de huidige auto’s rijden. “Helaas, we zullen [voorlopig] niets doen” , antwoordde Robson hierop. Williams zal het liefst de nieuwe coureur Alexander Albon in willen zetten, maar de Thai is inmiddels geen rookie meer. Andere opties zouden Roy Nissany, Jamie Chadwick en Logan Sargeant zijn.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Williams: “We beginnen de wintertest waarschijnlijk een beetje op achterstand”