Het laatste formule 1 nieuws

Williams wil met nieuwe investeringen stap zetten richting budgetplafond

Williams wil met nieuwe investeringen stap zetten richting budgetplafond

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1 team van Williams draagt volgend jaar nog wel die naam, maar zal voor het eerst niet meer in handen zijn van die familie als het aan het seizoen begint. Dankzij de nieuwe investeerders hoopt het team binnenkort met gelijke middelen te kunnen strijden.

Dat blijkt uit de woorden van Simon Roberts, de nieuwe teambaas van Williams. Voor dit seizoen zal er door de investering van Dorilton Capital volgens hem nog weinig veranderen, maar volgend jaar wil het team een stap zetten richting het geplande budgetplafond van 145 miljoen dollar. Een bedrag dat het team op dit momend nog niet haalt. Williams gaat niet onnodig geld uitgeven

“Ons budget is gebaseerd op het bereiken van het budgetplafond,” zegt Roberts tegen Formula1.com . “Dit jaar is het te laat. We hebben nog maar vier maanden te gaan en we zijn zo goed als klaar. Maar voor volgend jaar kijken we wat we kunnen doen en we hebben nu de financiën achter de hand om dat te doen. Maar het is niet vanzelfsprekend. We zullen alleen geld uitgeven en investeren waar het zinvol is.”

Roberts denkt dat de nieuwe reglementen zijn team wel gaan helpen, hoewel je natuurlijk altijd rekening moet houden met mazen in de wet. “Het is een enorme stap van waar we nu zijn. In principe is de bedoeling goed, maar hoe de bedoeling uitpakt, zal alleen de tijd leren. We zien geen enkele reden waarom het niet zou werken zoals verwacht, onder voorbehoud van eventuele mazen in de wet.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Williams wil met nieuwe investeringen stap zetten richting budgetplafond