Het laatste formule 1 nieuws

Windsor: 'F1 geeft ons elementen die het meer een show dan een sport maken'

Windsor: ‘F1 geeft ons elementen die het meer een show dan een sport maken’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er was afgelopen seizoen meerdere keren controverse rondom incidenten in de Formule 1. Volgens sommige experts en fans hield de FIA zich niet consistent aan de regels om de sport zo spannender te maken. Peter Windsor geeft in een nieuwe YouTube-video zijn mening: Is de F1 een sport of een show?

“Ik denk en hoop dat het nog steeds een sport is. Het is een atletische sport, het is ook een technologische sport.” Windsor neemt als voorbeeld de coronacrisis, waarbij de F1 zich inzette om zijn technologie te delen met de rest van de wereld.

Toch zijn er ook genoeg gebeurtenissen die de sport meer op een show laten lijken. “Natuurlijk is het ook een show die opleeft door geld en eigenlijk geld meer nodig heeft dan iets anders in de wereld. Het is een kapitaalintensieve sport en daardoor worden we voortdurend gebombardeerd met elementen die het meer een show dan een sport maken.” Abu Dhabi

Een kijker van Windsor wijst naar Abu Dhabi, waar Michael Masi besloot om de race nog te herstarten in de laatste ronde. Veel fans zijn van mening dat hij dit deed om de spanning te behouden door de race niet te laten eindigen achter de safety car. Lewis Hamilton verloor hierdoor uiteindelijk het wereldkampioenschap.

“Er is geen twijfel dat er in de Formule 1 op technisch, sportief, politiek, egoïstisch en financieel gebied genoeg touwtjes zijn die een aantal marionetten in handen hebben. Dat is waarom ik denk dat veel mensen zouden zeggen dat het een show is en geen pure sport” , reageert hij wijzend op de laatste race in Abu Dhabi.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Windsor: ‘F1 geeft ons elementen die het meer een show dan een sport maken’