Het laatste formule 1 nieuws

Windsor: ‘Hiervan kan Mercedes Verstappen niet meer beschuldigen'

Windsor: ‘Hiervan kan Mercedes Verstappen niet meer beschuldigen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Terugkijkend op de bloedstollende kwalificatiestrijd op Silverstone zag Formule 1 -journalist en kenner Peter Windsor een klasse prestatie van Lewis Hamilton , maar ook weet hij dat, met het opnieuw verkregen momentum van Mercedes, de aantijgingen van meer topsnelheid bij Red Bull geen hout meer snijden.

“Het was een briljante eerste ronde van Lewis” , zo begint Windsor in de gebruikelijke analyse op zijn Youtubekanaal . “Op een circuit dat, op papier, Mercedes altijd al goed lag.”

Windsor vervolgt: “Als Mercedes niet snel zou zijn op Silverstone, dan zaten ze echt in de problemen. Maar ze slaagden erin om het eruit te slepen. Het was maar met een tiende van een seconde dat Lewis die ronde haalde.” Loze beschuldigingen

De verwijten die Mercedes bij verlies vaak aan het adres van Red Bull maakt, en die vaak draaien om een vermeend gebrek aan topsnelheid ten opzichte van de concurrent, mist ook Windsor niet. “En voor één keer hoor je niemand bij Mercedes zeggen: ‘We worden weggeblazen op de rechte stukken’, want de topsnelheden waren ongeveer gelijk.”

Het meetpunt op een van de rechte stukken wees uit dat Hamilton een topsnelheid van 322 kilometer per uur bereikte, en Verstappen op 320 bleef steken. “Mercedes had zelfs een klein voordeel” , concludeert Windsor dan ook.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Windsor: ‘Hiervan kan Mercedes Verstappen niet meer beschuldigen’