Het laatste formule 1 nieuws

Windsor: 'Verontrustend voor Mercedes dat Red Bull dat heeft opgelost'

Windsor: ‘Verontrustend voor Mercedes dat Red Bull dat heeft opgelost’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen beleefde een sterke sprintrace gisteren en ook Formule 1 -journalist en kenner Peter Windsor erkent de goede prestatie van Red Bull Racing en de Nederlander. Op zijn YouTubekanaal blikt hij vooruit op de race van vandaag.

“De Honda-motor bracht Verstappen aan de leiding voordat ze bocht één ingingen. Hamilton kon er weinig aan doen. Red Bull heeft er meer voorvleugel opgezet, wat je mag doen ook al staat de auto in principe in Parc Fermé. Het enige wat je nog kunt doen is de voorvleugel aanpassen”, vertelt Windsor.

“Er was een groot verschil in topsnelheid, merkbaar op het rechte stuk. Waarschijnlijk vijf/zes kilometer per uur tussen de Mercedes en de Red Bull.” Onderstuur probleem Red Bull opgelost

Windsor vervolgt: “Nog verontrustender voor Mercedes is dat Red Bull het probleem met onderstuur lijkt te hebben opgelost. Red Bull weet dat ze hoe dan ook een raceauto hebben. Gisteren leek het erop dat Mercedes een grote voorsprong had, maar nu hebben ze door het simpele ding van een voorvleugel een flink deel van dat voordeel terug weten te krijgen.”

Volgens Windsor hangt het in de race van safety cars en andere dingen af wie dominant zal zijn. Als Hamilton met een goede start aan Verstappen voorbij kan gaan, zal hij de snelheid kunnen bepalen. Blijft hij erachter, dan zal hij de banden misschien te veel moeten pushen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Windsor: ‘Verontrustend voor Mercedes dat Red Bull dat heeft opgelost’