Het laatste formule 1 nieuws

Winnaar Sergio Pérez onthult: ook bijna uitgevallen in knotsgekke Formule 1-race in Baku

Winnaar Sergio Pérez onthult: ook bijna uitgevallen in knotsgekke Formule 1-race in Baku

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Pérez na zijn zege in Azerbeidzjan. Formule 1-coureur Sergio Pérez van Red Bull heeft na de Grote Prijs van Azerbeidzjan onthuld dat ook hij bijna was uitgevallen. De Mexicaan, die op het stratencircuit van Baku dankzij de klapband van teamgenoot Max Verstappen en een remfout van Lewis Hamilton de tweede grandprixzege in zijn Formule 1-carrière boekte, kampte met een hydraulisch probleem.

„Het scheelde maar weinig of ik had het einde niet gehaald. Vooral bij de herstart was het lastig; ik kon de banden niet opwarmen. Het waren maar twee rondjes, dus ik had alles te verliezen. Het mocht niet fout gaan bij die herstart en gelukkig slaagde ik erin de finish te halen”, aldus Pérez, die zijn auto direct na het passeren van de finishvlag tot stilstand bracht en de uitloopronde niet meer reed.

Teambaas Christian Horner zei ook dat het team ‘m behoorlijk had zitten knijpen. „We maakten ons grote zorgen; hij kreeg het probleem al halverwege de race. Sergio heeft het fantastisch opgelost.”

De herstart volgde op de klapband van Verstappen, die met nog vijf ronden te gaan aan de leiding reed en leek af te stevenen op zijn tweede zege op rij, maar door bandenpech voor de derde keer uitviel in Baku.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Winnaar Sergio Pérez onthult: ook bijna uitgevallen in knotsgekke Formule 1-race in Baku