Het laatste formule 1 nieuws

Wisseling van de wacht is volgens Verstappen goed voor de Formule 1

Wisseling van de wacht is volgens Verstappen goed voor de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen zit al sinds 2015 in de Formule 1, maar behoort nog altijd tot de jongere generatie. De Nederlander spreekt met Square Mile over zijn ontspannen houding en de wisseling van de wacht aan de top. Verstappen meer ontspannen

Toen Verstappen in 2015 in de F1 kwam, was dat volgens sommigen veel te vroeg. De Nederlander was nog erg jong, maar bewees het ongelijk van al zijn criticasters. De coureur toonde zijn snelheid bij Toro Rosso en won zijn eerste race in dienst van Red Bull Racing. De snelheid is er nog steeds, maar ondertussen is Verstappen ook veel meer ervaren.

‘’Ik ben tegenwoordig een meer ontspannen coureur. Ik heb nu veel meer ervaring. Ik heb door de jaren heen veel verschillende scenario’s en situaties meegemaakt. Daardoor anticipeer je gewoon op veel meer dingen en je hebt tegenwoordig zoveel meer kennis over een Formule 1-auto. Al die dingen helpen gewoon om het een stuk makkelijker te maken’’, zegt de 24-jarige coureur. Wisseling van de wacht in de F1

Ondanks dat hij al bezig is aan zijn zevende seizoen in de koningsklasse van de autosport is Verstappen nog altijd het boegbeeld van de jongere generatie. Het is dan ook niet gek dat juist hij de eerste is die het opneemt tegen de grootheid van de vorige generatie: Lewis Hamilton. Volgens de pupil van Red Bull is dat ook niet meer dan logisch.

‘’Ik bedoel, het is een natuurlijk iets in de F1, want elke tien of vijftien jaar is er een beetje een verschuiving en komen jongere jongens erin. Ik denk zeker dat het meer dan normaal is op dit moment, met meer jongens die komen op hetzelfde moment. Dat is voor de sport als geheel alleen maar goed’’, besluit de leider van het wereldkampioenschap.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wisseling van de wacht is volgens Verstappen goed voor de Formule 1