Het laatste formule 1 nieuws

WK-favoriete Schulting: ik merk dat ik heel erg op mijn hoede ben

WK-favoriete Schulting: ik merk dat ik heel erg op mijn hoede ben

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

DORDRECHT (ANP) – Suzanne Schulting loopt niet weg voor haar favorietenrol bij de wereldkampioenschappen shorttrack van komend weekeinde in Dordrecht. “Het is begrijpelijk dat iedereen naar mij kijkt. Maar ik merk wel dat ik heel erg op mijn hoede ben daardoor. Mijn focus kan ook verslappen als iedereen je als favoriet ziet”, aldus de Friezin, die eind januari voor de derde keer op rij de Europese titel veroverde.

“Ik zal minder vrijheid krijgen, daar moet ik me bewust van zijn”, verwacht Schulting. “Maar als ik puur kijk naar hoe ik schaats en naar hoe snel ik mijn rondjes rijd, dan zit het wel goed. Als ik dat gewoon goed doe, is de kans aanwezig en best wel groot dat ik wereldkampioen word.” Meer uit Sport

De Vries reservecoureur bij Formule 1-team Mercedes

BRACKLEY (ANP) – De Nederlandse autocoureur Nyck de Vries gaat bij het Formule 1-team van Mercedes aan de slag als reservecoureur. De 26-jarige Fries rijdt al voor het fabrieksteam van Mercedes in de elektrische raceklasse Formule E. De Formule 2-kampioen van 2019 zegevierde vorige week bij de eerste race van het seizoen in Saudi-Arabië, in de tweede race eindigde hij als veertiende. De Vries gaat aan kop in het klassement.

Wereldkampioen Hamilton heeft nieuw doel in Formule 1

BRACKLEY (ANP) – Voor Lewis Hamilton draait het komend seizoen in de Formule 1 niet alleen meer om het winnen van races. De zevenvoudig wereldkampioen heeft een nieuw doel, zo vertelde hij bij de presentatie van de nieuwe Mercedes-bolide. “Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik vrijwel alles heb bereikt wat ik wilde bereiken”, zei de 36-jarige Brit, die sinds kort als Sir Lewis Hamilton door het leven gaat. “Voorheen was het winnen van kampioenschappen mijn belangrijkste doel, nu is dat strijden voor gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit.” Mercedes weer met zwarte bolide in Formule 1

BRACKLEY (ANP) – Lewis Hamilton gaat met een zwarte Mercedes op jacht naar zijn achtste wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal heeft de auto voor het nieuwe seizoen, de W12, grotendeels zwart gespoten. De Mercedessen waren voorheen vooral zilvergrijs van kleur, maar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina WK-favoriete Schulting: ik merk dat ik heel erg op mijn hoede ben