Het laatste formule 1 nieuws

WK-stand Formule 1: Max Verstappen met nipte voorsprong naar Monza

WK-stand Formule 1: Max Verstappen met nipte voorsprong naar Monza

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met zijn overwinning in Zandvoort nam Max Verstappen afgelopen zondag de leiding in de WK-stand van de Formule 1 over van Mercedes-rivaal Lewis Hamilton. Het verschil tussen beide titelkandidaten is nu drie punten in Nederlands voordeel. Komend weekeinde staat de Grand Prix van Italië op het programma.

„Ik denk dat de volgende twee races, Monza en Sochi, voor ons misschien wel de zwaarste zijn tussen nu en het einde van het jaar”, aldus Red Bull teambaas Christian Horner in een vooruitblik op de komende twee GP’s.

„Monza is historisch gezien niet ons beste circuit, daarnaast is er nu ook een sprintrace. Mercedes is de afgelopen jaren ontzettend sterk geweest op Sochi, en dat is zeker niet ons sterkste circuit geweest. Ik denk dat het, als we de schade tijdens die twee races zoveel mogelijk kunnen beperken, laatste deel van het seizoen heel spannend zou kunnen worden.”

Bekijk hier de volledige WK-stand.

Kalender

[ “Italië (Monza): 12 september”, “Rusland (Sotsji): 26 september”, “Turkije (Istanboel): 10 oktober”, “Verenigde Staten (Austin): 24 oktober”, “Mexico (Mexico-Stad): 7 november”, “Brazilië (Interlagos): 14 november”, “Onbekend: 21 november”, “Saoedi-Arabië (Jeddah): 5 december”, “Abu Dhabi (Yas Marina): 12 december” ]

Lees het hele artikel op de volgende pagina WK-stand Formule 1: Max Verstappen met nipte voorsprong naar Monza