Het laatste formule 1 nieuws

Wolff acht Verstappen beter dan de Red Bull: "Klampt zich steeds aan Mercedes vast"

Wolff acht Verstappen beter dan de Red Bull: “Klampt zich steeds aan Mercedes vast”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De constructeurstitel voor Mercedes is binnen en ook Lewis Hamilton stevent recht op een zevende wereldtitel af. Nog altijd is Mercedes het te kloppen team, maar de overmacht die de renstal tentoonspreidt wil men niet als vanzelfsprekend beschouwen. Het Duits-Engelse team verwacht zelfs dat Red Bull en Max Verstappen hen volgend jaar het vuur aan de schenen kan leggen.

Gevraagd of men bij Mercedes bedacht is op de progressie die Red Bull kan boeken, antwoordt Wolff instemmend. “We maken ons altijd zorgen”, zegt hij tegen onder andere RacingNews365 . “Dit was misschien wel ons sterkste seizoen, waarin het gat (naar Red Bull, red.) het grootst was. Er reden slechts zelden meer dan drie auto’s vooraan en het kamp van Max doet het fantastisch. Hij is misschien wel beter dan zijn eigen auto.”

Verstappen is de enige coureur die serieus weerstand kan bieden tegen de Mercedes-coureurs en zijn auto vooraan het veld is een bekend gezicht voor de Formule 1-fan. “Ieder weekend krijg ik een soort van déjà vu als ik keer op keer deze drie jongens vooraan zie rijden. Max klampt zich steeds met een vinger aan ons vast”, ziet Wolff, die volgend jaar veel verwacht van Red Bulls motorleverancier en dus verwacht dat de dreiging alleen maar toeneemt.

“Ik denk dat Honda volgend jaar grote doelen zal stellen, omdat het hun laatste seizoen is”, voorspelt Wolff over de Japanse motorfabrikant. “Iedereen binnen Red Bull is gemotiveerd, net zoals Max Verstappen.”

Met medewerking van Dieter Rencken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff acht Verstappen beter dan de Red Bull: “Klampt zich steeds aan Mercedes vast”