Het laatste formule 1 nieuws

Wolff baalt van FIA: 'Natuurlijk moet je je rijstijl gaan aanpassen'

Wolff baalt van FIA: ‘Natuurlijk moet je je rijstijl gaan aanpassen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toto Wolff is nog altijd geschrokken van het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Brazilië. In de vierde bocht probeerde de Brit buitenlangs in te halen, maar daardoor belandde hij buiten de baan. De wedstrijdleiding vond het geen fout van Verstappen en ook uit een tweede onderzoek kwam niets, wat voor verbazing zorgde bij de teambaas van Mercedes.

Wolff benadrukt in gesprek met Motorsport.com dat hij het een verrassende uitspraak vond. “Wat het naar mijn mening zegt, is dat je jezelf in de bocht kan lanceren en de andere auto mee buiten de baan mag nemen”, stelt hij. “En dat kan natuurlijk weer leiden tot onsportiever rijgedrag in de toekomst. We willen zondag, in Saudi-Arabië en Abu Dhabi geen vervelende en rommelige situaties, want dat zou niet goed zijn.”

Volgens de Oostenrijker zijn ook andere coureurs in de Formule 1 geschrokken. “Ik denk dat alle coureurs die zich uitgesproken hebben, gezegd hebben dat de beslissing voor hun ook een verrassing was. Natuurlijk moet je je rijstijl gaan aanpassen aan de nieuwe situatie, maar het blijft voor iedereen in de auto een verrassing en voor ons ook.” Spannend gevecht in Qatar

Voor Verstappen ligt tijdens de Grand Prix van Qatar een zware uitdaging te wachten. De Nederlander start namelijk op de tweede positie aan de race, terwijl Hamilton een plaats voor hem ligt. Het lijkt voor Verstappen daarom cruciaal om een goede start te hebben en de zevenvoudig wereldkampioen direct in te halen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff baalt van FIA: ‘Natuurlijk moet je je rijstijl gaan aanpassen’