Het laatste formule 1 nieuws

Wolff bevestigt: "Ik blijf als teambaas in de Formule 1"

Wolff bevestigt: “Ik blijf als teambaas in de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het contract van Toto Wolff als teambaas het Formule 1-team van Mercedes en als CEO van Mercedes Motorsport loopt aan het einde van dit kalenderjaar af. Al sinds 2013 is hij de grote man bij het team dat de laatste zeven seizoenen wereldkampioen werd. Nog steeds is het niet zeker of hij aan blijft bij het team, maar hij blijft in ieder geval wel aan in de Formule1, zo vertelt hij in een interview met de Süddeutsche Zeitung .

“Ja, ik blijf in de Formule 1!”, zo erkent hij in gesprek met de Duitse krant. Lang twijfelde hij over zijn functie, die veel tijd in beslag nam. Tijd om te genieten van het familieleven had hij nauwelijks, maar tijdens de pandemie heeft hij eens goed nagedacht en kwam hij tot een duidelijke conclusie.

“Al met al heb ik besloten dat er voor mij geen balans te vinden is tussen mijn werk en de rest van mijn leven, want mijn werk is nou eenmaal ook mijn leven. Ik hou er van om dit bedrijf te leiden en ik deel de passie voor de motorsport met mijn vrouw”, zo doelt hij op Susie Wolff, die momenteel de teambaas is bij het Formule E-team van Venturi.

De afgelopen maanden liet Wolff overigens doorschemeren dat hij achter de schermen wel al op zoek is naar een opvolger, zodat hij de taakjes over kan dragen op het moment dat hij besluit niet meer verder te willen gaan.

Moet Red Bull met het oog op 2021 meer afgaan op wat Max Verstappen van zijn teamgenoot verlangt? Dit en meer in de nieuwste F1-podcast met Ruud Dimmers, Tom Coronel en Thomas van Groningen, die hieronder is te beluisteren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff bevestigt: “Ik blijf als teambaas in de Formule 1”