Het laatste formule 1 nieuws

Wolff: "Dan brengt Bottas zichzelf in een goede positie voor volgend jaar"

Wolff: “Dan brengt Bottas zichzelf in een goede positie voor volgend jaar”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De mogelijke stoelendans bij Mercedes houdt de gemoederen al een tijdje bezig. Wordt Valtteri Bottas binnenkort al geslachtofferd en mag George Russell dan definitief de oversteek maken naar de Zilverpijlen? Toto Wolff wil nog eens even goed nadenken over de situatie, vertelt hij aan onder meer RacingNews365 .

“Het zijn twee coureurs die nog een geweldige carrière kunnen hebben in de Formule 1. Ik wil Valtteri’s volledige potentieel zien dit seizoen, terwijl ik George tegelijkertijd in de gaten blijf houden bij Williams en de manier waarop hij met deze situatie omgaat monitor.”

De resultaten van Bottas in de Mercedes spreken dit seizoen nog niet echt tot de verbeelding. Afgelopen race in Bakoe finishte hij weliswaar boven zijn teamgenoot Lewis Hamilton , maar kon hij met een twaalfde plaats ook geen potten breken.

Volgens Wolff is het echter duidelijk wat de Fin moet doen om goede kans te maken op een stoeltje bij Mercedes in 2022. “Snel rijden op zaterdag en zondag”, is het droge antwoord van de teambaas. “Als hij dat doet, zet hij zichzelf in een goede positie wat betreft volgend seizoen.”

‘Constante performance’ is ook iets waar Mercedes naar op zoek is. “Zeker in dit moeilijke jaar hebben we twee coureurs nodig die erbij zijn”, meent Wolff. “Als er eentje een off-weekend heeft of niet helemaal scherp is, moet de ander de punten pakken. Daarom is het belangrijk dat allebei de coureurs op de toppen van hun kunnen moeten presteren.”

Vooralsnog is Wolff naar eigen zeggen tevreden met de prestaties van Bottas. “Ik ben heel blij, volgens mij voelt hij zich goed. We hebben na de Azerbeidzjaanse GP een goede discussie gehad en hij weet dat hij het allemaal in eigen hand heeft. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat hij de controle heeft over zijn lot en het draait uiteindelijk allemaal om snel rijden.”

Circuit Paul Ricard is een vreemd circuit. Grote uitloopstroken, voorzien van blauwe en rode verf. Wat gaat dit circuit brengen tijdens de Franse Grand Prix? Rudy van Buren neemt jou mee voor een vliegende ronde en legt jou de geheimen uit. Om deze content te zien […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff: “Dan brengt Bottas zichzelf in een goede positie voor volgend jaar”