Het laatste formule 1 nieuws

Wolff: 'De Vries en Vandoorne verdienen stoeltje in F1'

Wolff: ‘De Vries en Vandoorne verdienen stoeltje in F1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De teambaas van het F1-team ziet de collega’s uit de Formule E graag de overstap maken. Daarmee hint hij op een vrij stoeltje bij Williams.

De geruchtenmolen rond de beschikbare stoeltjes bij Mercedes blijft op volle toeren doordraaien. Bij het topteam staat Valtteri Bottas al een tijdje onder druk vanwege de (op zaterdagen) sterk presterende George Russell . Het kortwieken van de Wingman lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn.

Nu Bottas in verband gebracht wordt met Alfa Romeo bestaat de kans dat Russell een leeg stoeltje achterlaat bij Williams. Volgens het gefluister in de wandelgangen is die stek bedoeld voor een van de Formule E coureurs van Mercedes. Teamchef Toto Wolff ziet het in ieder geval wel zitten. Strepen verdiend

Bij Autosport laat Wolff optekenen dat hij zowel Stoffel Vandoorne als Nyck de Vries graag ziet instappen bij de Formule 1. Ze hebben volgens hem alle ingrediënten die nodig zijn om succesvol te worden in de koningsklasse van de autosport:

“Beide hebben ze de meest belangrijke opstapklasse gewonnen (F2/GP2). Stoffel werd in een situatie gegooid bij McLaren die moeilijk te overzien was destijds. Ze verdienen het allebei om in de Formule 1 te zijn en ik hoop heel erg dat ze hun weg [naar de sport] kunnen vinden.” Nyck de Vries

De 26-jarige uit Sneek won in 2019 het Formule 2 kampioenschap met vier overwinningen. Datzelfde jaar stapte hij in bij het Mercedes EQ Formula E team voor het seizoen 2019-2020. In de tussentijd schnabbelde De Vries bij als LMP2-coureur voor G-Drive Racing en Racing Team Nederland.

De Vries maakt de beste kans op het Williams-stoeltje. Niet alleen omdat hij jonger is, maar ook omdat hij een goede link heeft met kersverse Williams-teamchef Jost Capito . Als McLaren-junior werkte Nyck in 2016 kort samen met de Duitse motorsportlegende en bouwde een goede band met hem op. De Vries gaat met nog een E-Prix te gaan aan de leiding in het kampioenschap met twee overwinningen.

Tegenover Autosport gaf de Nederlander aan echter niet in gesprek te zijn met het team: “Ik las die geruchten ook, en het was waarschijnlijk net zo’n […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff: ‘De Vries en Vandoorne verdienen stoeltje in F1’