Het laatste formule 1 nieuws

Wolff: ‘Door dezelfde regels schuift het veld dichter naar elkaar toe’

Wolff: ‘Door dezelfde regels schuift het veld dichter naar elkaar toe’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit jaar lijken de verschillen in de Formule 1 veel kleiner geworden. Red Bull En Mercedes vechten bovenaan met elkaar. Net daaronder zijn er drie teams die erg aan elkaar gewaagd zijn. En dat allemaal terwijl het nieuwe regelement eigenlijk met ingang van dit jaar al in moest gaan.

Door de coronapandemie gebeurde dat niet. De nieuwe regels doen pas vanaf volgend jaar hun intrede in de Formule 1. Dit jaar veranderde er maar weinig. De teams zijn dan ook een stuk dichter bij elkaar gekomen.

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat bij Motorsport.com weten het niet gek te vinden dat de verschillen nu zo klein zijn. “Wanneer de regels hetzelfde blijven, worden de verschillen kleiner en schuift het veld dichter naar elkaar toe. Voor de koplopers worden de winstpuntjes steeds kleiner, zelfs naarmate je meer inzet toont. Op een bepaald moment maken ook de teams met een achterstand een stap qua vorm en dan treedt er convergentie op.” Totaal ander veld

Hij is dan ook van mening dat het veld er volgend jaar totaal anders bij gaat liggen. “Ik beloof je nu alvast dat we volgend jaar een andere situatie krijgen, het veld zal dan weer volledig overhoop liggen. Misschien staat Mercedes dan niet meer aan kop, maar we beginnen allemaal opnieuw.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff: ‘Door dezelfde regels schuift het veld dichter naar elkaar toe’