Het laatste formule 1 nieuws

Wolff duidelijk: 'Zijn mensen die mijn respect voorgoed verloren hebben in F1'

Wolff duidelijk: ‘Zijn mensen die mijn respect voorgoed verloren hebben in F1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toto Wolff kan met de meeste mensen op de paddock in de Formule 1 goed overweg, maar er zijn er ook een aantal waar hij niets van moet hebben. De teambaas van Mercedes stelt dat er enkele individuen in de Formule 1 zijn die zijn respect ‘voor altijd’ hebben verloren. De reden daarvan? Oneerlijk gedrag.

Specifieke namen worden er door Wolff niet genoemd. Mogelijkerwijs gaat het om Ferrari. De Italiaanse renstal reed in 2019 naar verluidt met een illegale motor, terwijl men wist dat het verborgen technisch snufje eigenlijk illegaal was. Daardoor profiteerde het enorm veel Grands Prix van extra motorvermogen, zo is de lezing van Mercedes nadat Ferrari met de FIA een geheime contract tekende. Wolff spreekt duidelijke taal

Of het nou over Ferrari gaat of niet, Wolff wil niks te maken hebben met individuen die de sport beschadigen en er op die manier voor zorgen dat de integriteit ervan wordt aangetast. “Het is omdat ik gepassioneerd ben over de sport en de waarden van de sport. Het is een competitie die op eerlijke gronden moet worden uitgevoerd. En er zijn mensen die de afgelopen jaren mijn respect voorgoed hebben verloren” , aldus Wolff in een interview bij The Race .

Het gaat dan volgens Wolff niet over één incident wat zich voordoet, maar iets wat structureel is. Hij kan er slecht tegen. ” En er zijn anderen die ik doorzie in hun manipulatieve, amateuristische machiavellistische gedrag. ” Om maar positief af te sluiten zijn er ook mensen voor wie de Oostenrijker wel veel respect heeft. “Er zijn ook mensen binnen de industrie waar ik veel respect voor heb, en waar ik vriendschappen mee heb. Ze proberen het beste te doen voor de sport, terwijl ze een neutrale positie behouden ten opzichte van alle teams.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff duidelijk: ‘Zijn mensen die mijn respect voorgoed verloren hebben in F1’