Het laatste formule 1 nieuws

Wolff geeft toe: Bottas nu in dienst van Hamilton

Wolff geeft toe: Bottas nu in dienst van Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het werd Lewis Hamilton door sommigen na zijn aanvaring met Max Verstappen op Silverstone verweten dat hij vuil spel speelde en er op uit was om de Nederlander bewust van de baan te tikken zodat hij kon winnen. Volgens Toto Wolff is hier helemaal niets van waar en kent hij geen eerlijkere coureur als Hamilton.

“Als je de opmerkingen hoort over zijn rijgedrag en het incident… Lewis is juist het tegenovergestelde van iemand die ooit vuil spel speelt”, zegt Wolff tegen onder meer RacingNews365 . “Hij is een echte sportman en we hebben nog geen grote incidenten met hem gezien.”

Volgens de Mercedes -teambaas was er voor zijn coureur geen vuiltje aan de lucht, ook niet toen hij bestraft werd met tien seconden na zijn aanvaring met de Red Bull . “Hij blijft rustig. Je zag dat hij ook niet zat met de crash met Verstappen.”

Ook die andere Mercedes-coureur deed het volgens Wolff goed. Heel goed zelfs, aldus de euforische teambaas. “Valtteri had een geweldig weekend. Hij had zelfs op pole kunnen staan als hij vrijdagavond een tow had gehad. Hij reed zondag ook een zeer solide race. Lewis kwam van achteren terug op de harde band en zat in een andere dimensie, maar Valtteri was de op één na snelste auto op de baan en maakte de weg vrij voor Lewis.”

Wolff kan zich momenteel dan ook geen betere secondant voor Hamilton wensen. “Valtteri is een geweldige teamgenoot, een goede coureur met het juiste karakter en de juiste persoonlijkheid. Hij is de teamgenoot van de beste Formule 1-coureur ooit en dat maakt het niet altijd even makkelijk om te shinen. Maar hij doet het fantastisch.”

“Statistisch gezien is zijn kans op de titel heel klein vergeleken met Lewis, die nog helemaal in het gevecht zit. We hebben het daar over gehad, en hoe lastig het ook is als coureur, er is geen ruimte voor marge in dit kampioenschap van 2021. Het maakt inderdaad deel uit van de keuze voor de toekomst, het is niet alles, maar ik geniet van het teamgevoel.” Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff geeft toe: Bottas nu in dienst van Hamilton