Het laatste formule 1 nieuws

Wolff: ‘Hadden tien ronden eerder naar binnen moeten komen’

Wolff: ‘Hadden tien ronden eerder naar binnen moeten komen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat het misschien toch beter was geweest om Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Turkije eerder naar binnen te halen voor verse banden. Door een late pitstop kwam de regerend wereldkampioen op Istanbul Park niet verder dan de vijfde plaats.

Een aantal coureurs was de Grand Prix gestart met het idee dat de baan wel zou opdrogen en er in de loop van de race mogelijkheden zouden komen om over te stappen naar de slicks. Door de aanhoudende miezerregen gebeurde dat echter niet en dus was er volop twijfel wat te doen. Charles Leclerc overwoog even om de race uit te rijden op de inters waarmee hij was gestart en ook Lewis Hamilton wilde zo lang mogelijk op de inters buiten blijven, in de hoop de race erop uit te rijden of later de transitie naar slicks te maken.

Lees ook: Geruzie op boordradio Hamilton: ‘Ik zei het je!’

De strategen van Mercedes vonden dat geen goed idee en riepen Hamilton met nog tien ronden te gaan naar binnen voor nieuwe intermediates. De Engelsman leek op dat moment echter op een podiumplek af te stevenen en wilde niets van een stop weten. Twee ronden later ging hij alsnog akkoord, maar toen was het al te laat. Hamilton verloor twee plaatsen aan Sergio Perez en Charles Lecler en wist niet hoger te eindigen dan de vijfde plaats.

(Tekst loopt door onder de foto) Lewis Hamilton krijgt nieuwe banden (Photo by Mark Thompson/Getty Images) Teambaas Toto Wolff blikte na afloop terug op het incident. “Ik denk dat het altijd erg moeilijk is om in de auto je positie goed in te schatten. We hadden het of heel conservatief moeten spelen en hem naar binnen moeten halen, zo rond de tijd dat Verstappen en Perez naar binnen kwamen. De andere keuze zou zijn geweest om door te rijden en eventueel over te stappen op een droogweerband, of helemaal niet meer te stoppen. We hadden dus twee opties die goed klonken, maar toen ging het tempo opeens heel erg snel uit de banden en moesten we wel naar binnen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff: ‘Hadden tien ronden eerder naar binnen moeten komen’