Het laatste formule 1 nieuws

Wolff: "Hamilton en ik zijn nog niet klaar met de Formule 1"

Wolff: “Hamilton en ik zijn nog niet klaar met de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

12:13 – Er wordt volop gespeculeerd over de toekomst van Mercedes-teambaas Toto Wolff en topcoureur Lewis Hamilton, maar de Oostenrijker stelt dat het duo “nog niet klaar is” met de Formule 1.

Wolff denkt nog na over zijn toekomst als teambaas van het meest succesvolle Formule 1-team ooit. Hij heeft reeds een opvolger in gedachten, maar heeft zich verder nog niet uitgesproken over zijn directe toekomst. Hamilton voegde zondag na de race toe dat er nog geen garantie is dat hij na dit seizoen actief blijft in de klasse. Gevraagd naar de invloed van de beslissing van Wolff en zijn eigen toekomst, zei Hamilton: “Ik weet niet of ik hier volgend jaar nog ben, dus ik maak me er nog niet echt druk over. We voeren echt wel gesprekken, Toto en ik, ik ben me ervan bewust hoe hij erin staat. We delen veel en dragen wat dat betreft veel van het gezicht. Ik ben hier al een lange tijd. Ik begrijp dat hij zich een beetje terug wil trekken om meer tijd te besteden aan zijn gezin en dat soort dingen.”

Ondanks de uitspraken van Hamilton denkt Wolff dat er geen twijfel moet bestaan over zijn toekomst, of die van Hamilton. “Ik denk dat we er samen in staan”, zei Wolff. “We hebben een symbiose en het is belangrijk wat we voor volgend jaar willen en waar ons hart ligt. Ik heb al gezegd, dit is mijn team. Ik ben erg trots op Mercedes en ik ga nergens heen. Mijn rol mag in de toekomst misschien veranderen, het is iets waar hij vragen of krijgt en ik denk dat het nooit helemaal vastligt. Het was zoals Niki Lauda in de jaren ’70. Hij werd op een ochtend van vrijdag op zaterdag wakker en kwam tot de conclusie: ‘Ik heb er geen plezier meer in’. Dat kan met iedereen gebeuren. Maar wij willen dit afmaken. We zijn nog niet klaar met F1. Lewis, ik en het hele team, we zijn nog niet klaar.”

Beide kopstukken hebben nog altijd een aflopend contract, maar de vertraging over de toekomst hebben volgens Wolff niets te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff: “Hamilton en ik zijn nog niet klaar met de Formule 1”