Het laatste formule 1 nieuws

Wolff: Hamilton en Russell als de tovenaar en zijn leerling

Wolff: Hamilton en Russell als de tovenaar en zijn leerling

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is de afgelopen vijf jaar pais en vree geweest binnen het Mercedes Formule 1-team met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas als rijderskoppel. De Brit had het dan ook helemaal prima gevonden als de Fin langer was doorgegaan bij de Duitse fabrieksformatie. Het team besloot echter anders. Mercedes-talent George Russell mag na drie seizoenen bij Williams zijn geluk beproeven bij de renstal uit Brackley. Sommigen verwachten dat de spanningen in het team hoog zullen oplopen met Hamilton en Russell als rijderskoppel. Teambaas Toto Wolff voorziet daarentegen geen problemen.

Eind 2016, toen Mercedes in allerijl op zoek moest naar een vervanger voor de plots gestopte Nico Rosberg, was Pascal Wehrlein nadrukkelijk in beeld voor het zitje. De Mercedes-junior werd uiteindelijk echter gepasseerd, omdat Wolff de Duitser te onervaren vond. Daarnaast vreesde hij voor een ‘explosieve’ situatie met het talent uit Sigmaringen als tweede rijder. Volgens de Oostenrijker staan de zaken er nu anders voor. “Ik denk wij het als team nu veel beter kunnen managen dan toen”, reageert Wolff op een vraag van Motorsport.com . “Daarnaast zal de dynamiek tussen George en Lewis compleet anders zijn. We hebben straks de tovenaar en de tovenaarsleerling. Volgens mij is voor beide duidelijk hoe de rollen verdeeld zijn. Mochten er toch hobbels in de weg zijn, zorg ik ervoor dat de boel wordt gladgestreken.”

Er wordt gesuggereerd dat Mercedes volgend jaar wel eens meer waarde zou kunnen hechten aan een achtste of negende kampioenschap van Hamilton dan aan de eerste wereldtitel van Russell. Onzin, aldus Wolff. “We hebben altijd toegestaan dat er wordt gevochten en er competitie is tussen onze rijders”, maakt hij duidelijk. “In 2016 hebben we dat niet in goede banen geleid. Ik moet daarvoor naar mezelf kijken. Maar ik was toen nog vrij onervaren in die rol. Dat is wel een verschil met hoe het nu is.”

Tijdens het Formule 1-seizoen 2016 kwamen Lewis Hamilton en Nico Rosberg meerdere keren met elkaar in botsing. “Ik heb niet genoeg gekeken naar het verleden van de twee coureurs en heb misschien niet kordaat genoeg gereageerd”, kijkt Wolff, die sinds 2013 in de teamleiding zit bij […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff: Hamilton en Russell als de tovenaar en zijn leerling

F1 TV Pro

F1 TV Pro

Vanaf dit jaar is de Formule 1 niet meer live te kijken bij Ziggo. Als je de sport op de voet wil