Het laatste formule 1 nieuws

Wolff heeft medelijden met Bottas: "Zijn dag was een hel"

Wolff heeft medelijden met Bottas: “Zijn dag was een hel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Valtteri Bottas begon goed in Qatar. Op vrijdag liet de Fin veel snelheid zien, maar op zondag ging het allemaal bergafwaarts voor de Mercedes -coureur. Hij kreeg drie plaatsen gridstraf van de stewards voor het negeren van een gele vlag en had ook nog een slechte start.

Daarnaast kreeg Bottas ook nog een lekke band waardoor hij uiteindelijk uitviel. Teambaas Toto Wolff heeft dan ook te doen met zijn coureur. “Valtteri’s dag was een hel”, roept Wolff in gesprek met onder meer RacingNews365 .

“Hij viel na de start terug in niemandsland, maar hij herstelde zich. Hij was echt op koers om een podium te halen, maar toen kreeg hij een lekke band”, somt de teambaas op. De Oostenrijk er noemt de timing van de lekke band heel ongelukkig. Mercedes van Bottas was te beschadigd

“Hij was de eerste die een lekke band kreeg en het gebeurde aan het begin van het rondje. Daarna was er geen downforce meer in de auto en moesten we hem wel parkeren. Het wordt niet erger dan dat”, aldus Wolff.

Er zat voor Bottas dan ook niets anders op dan uit te vallen, vertelt de Oostenrijker. “De auto was beschadigd en werd ook heel warm. De auto was ook simpel weg niet snel genoeg meer. Daarom besloten we om de motor te sparen.” Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff heeft medelijden met Bottas: “Zijn dag was een hel”