Het laatste formule 1 nieuws

Wolff heeft opvolger voor ogen en wil verder in andere rol bij Mercedes

Wolff heeft opvolger voor ogen en wil verder in andere rol bij Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2013 kwam Toto Wolff over van Williams , waar hij korte tijd de scepter zwaaide. Bij Mercedes is hij al veel langer de eindverantwoordelijke en niet zonder succes. Onder leiding van de investeerder – Wolff heeft ook aandelen in Mercedes, Williams en Aston Martin – werd het team uit Brackley de meest succesvolle renstal uit de geschiedenis van de Formule 1, nu Mercedes de zevende constructeurstitel pakte in Imola.

Daardoor rijst de vraag of dit niet het moment voor Wolff is om te vertrekken uit de sport. Maar dat is hij voorlopig nog niet van plan, al heeft hij wel genoeg twijfels. “In deze rol heb je een bepaalde houdbaarheidsdatum. Je reist naar alle races en bent verder van maandag tot en met vrijdag op kantoor.”

“Je moet veel opofferen, niet alleen op persoonlijk vlak, maar het vergt ook altijd veel kracht en tijd. Ik wil niet in een rol blijven waarin ik niet meer op dezelfde manier kan bijdragen als vroeger. Door de lockdown heb ik wel weer meer plezier tijdens de races, maar omdat ook ik een houdbaarheidsdatum heb, moet ik na gaan denken wie mijn opvolger wordt.”

Als hij bij Sky Sports gevraagd wordt naar een mogelijke opvolger, geeft Wolff toe dat hij er een voor ogen heeft. Een tipje van de sluier wil hij echter niet geven. “Ik heb een naam in mijn hoofd”, zegt hij. “Maar die kan ik jullie niet geven”, aldus de Oostenrijker nadat hij voor het zevende jaar op rij de constructeurstitel had veroverd.

Wie wordt de nieuwe teamgenoot van Verstappen? Hulkenberg is de ideale kandidaat, en zal zich compleet wegcijferen voor Max Verstappen . Dat denken althans autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder in de nieuwste RN365-podcast terugblikken op de race in Imola en vooruitblikken op de nieuwe teamgenoot van Verstappen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff heeft opvolger voor ogen en wil verder in andere rol bij Mercedes