Het laatste formule 1 nieuws

Wolff komt superlatieven te kort voor Hamilton: "Nog nooit vertoond"

Wolff komt superlatieven te kort voor Hamilton: “Nog nooit vertoond”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton is bezig aan zijn vijftiende seizoen in de Formule 1 . De laatste pak weg tien jaar rijgt hij de polepositions aaneen en deze zaterdag doorbrak hij de magische grens van 100 polepositions, iets wat niemand eerder wist te presteren en mogelijk niemand ooit zal evenaren.

Toto Wolff werd na afloop in gesprek met onder meer RacingNews365 gevraagd naar de honderdste poleronde van Hamilton, die zelf had aangegeven nog van alles te hebben aangepast aan zijn afstelling tijdens de kwalificatie. Hoe goed maakte dat de prestatie van de zevenvoudig kampioen?

Er verschijnt een tevreden glimlach op het gezicht van de Oostenrijkse eindverantwoordelijke van Mercedes . “Elke keer weer word ik gevraagd of dit Lewis’ beste ronde of beste race was”, glundert hij. “Lewis opereert gewoon op een extreem, nog nooit vertoond hoog niveau. Tijdens de kwalificatie was de auto niet perfect en toch versloeg hij de rest.”

“Honderd polepositions is een ongelooflijk aantal”, vervolgt Wolff. “Andrew Shovlin (Mercedes’ Trackside Engineering Director, red.) zei net dat als je al Lewis’ polepositions op een rij zet, er dan een video van twee uur lang uit komt rollen. Dat laat zien wat hij heeft bereikt.”

“Aan het begin van de kwalificatie zei Hamilton meteen: we zijn de verkeerde kant opgegaan met de afstelling. Toen zijn ze gaan sleutelen aan de set-up, maar daarin waren ze gelimiteerd. Op een of andere manier hebben ze toch genoeg gedaan om de poleposition te halen”, zo blikt Toto terug.

En dus veroverde Hamilton zo zijn honderdste pole. Toch zal hij altijd blijven horen dat hij dat aantal alleen maar heeft bereikt vanwege zijn wagen? Wat zegt Toto tegen mensen die dat zeggen? “Er zullen altijd mensen zijn die er zo naar kijken, maar hoe sterker en beter je bent, hoe meer jaloezie en negativiteit je te verduren krijgt. Het is helemaal irrelevant wat anderen zeggen. Als we daar naar zouden luisteren, naar alles wat er wordt gezegd, dan zouden we alleen maar afgeleid raken van ons werk.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff komt superlatieven te kort voor Hamilton: “Nog nooit vertoond”