Het laatste formule 1 nieuws

Wolff: "Mercedes accepteert niet dat wereldtitel uit handen glipt"

Wolff: “Mercedes accepteert niet dat wereldtitel uit handen glipt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Mexico viel tegen voor Mercedes . De Duitse renstal wist op zaterdag met twee auto’s de snelste tijden neer te zetten, maar kon die snelheid niet meenemen naar de race. Max Verstappen en Red Bull bleken te sterk en dat komt volgens teambaas Toto Wolff niet als een verrassing.

“We hadden niet verwacht Red Bull te verslaan in Mexico en daardoor was de kwalificatie juist een verrassing voor ons”, vertelt de Oostenrijk na afloop van de race tegen onder meer RacingNews365 . “Red Bull heeft daar waarschijnlijk wat laten liggen en wij hadden net iets beter gepresteerd dan verwacht.”

“Maar als we kijken naar het snelheidsverschil in de race, dan hadden we nooit kunnen winnen. Daarom voelt het binnenslepen van de tweede plek hier alsof we die tweede plek juist hebben gewonnen”, verklaart Wolff. Mercedes is volgens hem altijd minder sterk geweest in Mexico. Mexico en Brazilië zijn Red Bull-circuits

“Dit circuit is ook altijd een van onze slechtste circuits geweest. Brazilië is voor ons in het verleden niet veel beter geweest, maar we verwachten dat we daar een prima auto hebben. We denken dat we daar dichterbij Red Bull zitten”, aldus een hoopvolle teambaas van Mercedes.

Wolff ontkent dat hij het gevoel heeft dat de titel aan het wegglippen is, als hij hierna wordt gevraagd. “Ik ben een realist, maar ik hou van autosport omdat alles kan gebeuren. Niemand van ons verlaat Mexico met de gedachte dat de titel uit onze handen weg glipt.”

“Er zijn nog vier races te gaan, je kunt nog vier keer winnen of nog vier keer uitvallen. En we zullen gewoon blijven vechten. We hebben een geweldig team. Onze auto was uitzonderlijk goed in Turkije. En ik denk dat we nog gewoon kunnen winnen.”

Toch geeft de teambaas noodgedwongen toe dat hij liever had gehad dat de rollen waren omgedraaid op dit moment in het kampioenschap. “Maar als je naar de cijfers kijkt, dan zou ik natuurlijk liever negentien punten voor staan dan achter. Maar het is wat het is.” Zo werkt de sprintkwalificatie race

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zien we voor […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff: “Mercedes accepteert niet dat wereldtitel uit handen glipt”