Het laatste formule 1 nieuws

Wolff neemt contact op met Grosjean voor test in een Mercedes

Wolff neemt contact op met Grosjean voor test in een Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Romain Grosjean lijkt zich serieus op te kunnen maken voor een test met een Formule 1-bolide van Mercedes . De Fransman is immers gebeld door Mercedes-teambaas Toto Wolff om een eventuele gezamenlijke testsessie te bespreken. Wanneer en met welke auto dit moet gaan gebeuren, dat is op dit moment nog niet duidelijk.

Nog even terug naar het begin, want hoe komt het dat Grosjean voor Mercedes zou mogen testen? De Fransman maakte deze winter de overstap naar de IndyCar Series na een vervroegd afscheid van de Formule 1. Na een huiveringwekkende crash tijdens de Grand Prix van Bahrein moest Grosjean de laatste twee races van het seizoen 2020 missen.

Juist dat mislukte afscheid van de koningsklasse van de autosport verleidde Wolff ertoe om Grosjean een Formule 1-test met Mercedes aan te bieden. En de Oostenrijker heeft nu ook echt contact opgenomen met de voormalig Haas F1 -rijder. “Ja, dat heeft hij gedaan”, bevestigt Grosjean op het streamingplatform Twitch. “Ik heb telefonisch een gesprek met mensen van Mercedes gevoerd en we zijn de plannen nu aan het afronden. Het wordt fantastisch!”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff neemt contact op met Grosjean voor test in een Mercedes