Het laatste formule 1 nieuws

Wolff neemt verlies en lijkt favorietenrol af te staan: 'Red Bull voert het veld aan'

Wolff neemt verlies en lijkt favorietenrol af te staan: ‘Red Bull voert het veld aan’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull vs. Mercedes Toto Wolff lijkt er rekening mee te houden dat de jarenlange dominantie van Mercedes ten einde komt. De teambaas van de Duitse renstal ziet Red Bull namelijk als het sterkste team op dit moment en verwacht een zware kluif te hebben aan het team van Max Verstappen en Sergio Pérez.

Sinds de start van het hybride tijdperk in 2014 was het team van Wolff oppermachtig in de Formule 1. Met zeven constructeurstitels en zeven Mercedes-wereldkampioenen in het coureurskampioenschap was er de afgelopen jaren geen vuiltje aan de lucht voor de (inmiddels zwarte) zilverpijlen. Dit seizoen lijkt alles echter anders en is Red Bull Racing zonder twijfel een grotere uitdager dan voorheen.

Artikel gaat verder onder video Teleurstellende kwalificatie

De voortuitgang van Red Bull werd voor Mercedes pijnlijk duidelijk gemaakt tijdens de kwalificatie voor de openingsrace in Bahrein. Verstappen liet Lewis Hamilton namelijk bijna vier tienden achter zich. “We herstelde ons goed van de wintertest, maar als we honderd procent eerlijk zijn tegen onszelf, dan komen we snelheid te kort in de kwalificatie”, wordt Wolff geciteerd door Daily Mail . Alles kwam samen bij winst Hamilton

Juist in de kwalificatie was Mercedes de afgelopen seizoen onverslaanbaar en die verandering geeft aan dat Red Bull misschien wel de favoriet is dit jaar. “Ik twijfel er niet over dat ze extreem moeilijk te verslaan zijn en het veld aanvoeren”, aldus een realistische Wolff, die zag dat tijdens de gewonnen race op het Bahrain International Circuit alles samenviel. “We hebben niet opeens geweldige prestaties gevonden, maar de overwinning was een combinatie van goede racestrategie, een degelijke raceauto en een beetje geluk op het einde. De racegoden stonden aan onze kant.” Mercedes wordt ‘gewoon’ weer kampioen in 2021?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff neemt verlies en lijkt favorietenrol af te staan: ‘Red Bull voert het veld aan’