Het laatste formule 1 nieuws

Wolff over Hamilton: "Aanfluiting voor F1 als de beste coureur stopt"

Wolff over Hamilton: “Aanfluiting voor F1 als de beste coureur stopt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De toekomst van Lewis Hamilton in de Formule 1 is nog altijd onzeker. Volgens geruchten hakt de zevenvoudig wereldkampioen pas de knoop door als het FIA -onderzoek daadwerkelijk iets oplevert en er dingen gaan veranderen. Toto Wolff hoopt dat Hamilton komend seizoen gewoon weer plaatsneemt in de Mercedes.

Wolff stelt echter dat hij nog niet van Hamilton vernomen heeft wat zijn plannen zijn. Mogelijk gaat dat ook nog wel even duren , want pas in maart zullen de uitkomsten van het onderzoek van de FIA publiekelijk naar buiten worden gebracht. Mercedes en Hamilton zullen ongetwijfeld eerder op de hoogte worden gesteld, maar eerder dan februari zal dit niet zijn. Keert Hamilton terug?

In een interview met Krone zegt Wolff het volgende over het al dan niet terugkeren van de Britse coureur: “Ik hoop echt dat we hem weer zullen zien. Hij is het belangrijkste onderdeel van onze sport. Het zou een aanfluiting zijn voor de hele Formule 1 als de beste coureur zou besluiten te stoppen vanwege schandalige beslissingen.”

Bij Mercedes zijn ze van mening dat er cruciale fouten zijn gemaakt in de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi. Volgens Wolff was Hamilton ‘onaantastbaar’ die bewuste 12 december, maar voorkwam de FIA eigenhandig een achtste wereldtitel voor de 37-jarige coureur. Hoewel Mercedes nog altijd ontzettend baalt van de gang van zaken, heeft men inmiddels naar eigen zeggen de focus volledig op 2022 gelegd. Antwoorden op het circuit

De 2022-reglementen worden namelijk geïntroduceerd in de koningsklasse van de autosport en een valse start kan meteen funest zijn voor de titelkansen. Mercedes is van plan om ‘op het circuit de juiste antwoorden te geven’. Het seizoen begint met een eerste testweek in Barcelona. Deze staat gepland voor 23 tot en met 25 februari.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff over Hamilton: “Aanfluiting voor F1 als de beste coureur stopt”