Het laatste formule 1 nieuws

Wolff over motorreglement 2026: 'Proberen compromis te vinden'

Wolff over motorreglement 2026: ‘Proberen compromis te vinden’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gisteren vonden er positieve gesprekken plaats over de nieuwe motorregels in 2026. Er is nog geen verdere informatie gegeven over wat er precies is besproken, maar Motorsport-Total.com schrijft dat Toto Wolff alvast met een nieuw voorstel komt.

Het nieuwe motorreglement stond gepland voor 2025, maar wordt uitgesteld tot 2026. “Misschien kunnen we een compromis vinden en de groene benzine met een of twee jaar vervroegen – en in ruil daarvoor de algemene regelgeving misschien met een jaar verlengen. Dan wordt misschien iedereen geholpen,” zegt de Mercedes -teambaas.

Volgens Wolff moet de Formule 1 een voorbeeld geven wanneer het aankomt op milieukwesties. “Als ik nu alle punten ga bespreken, zitten we hier over een half uur nog steeds. Het belangrijkste is dat we het allemaal eens zijn over wat we in 2025 willen hebben.” De huidige motor moet weg uit de F1

De Formule 1 wil dat de Volkswagen-groep meedoet. Zij willen niet alleen duurzame brandstof, maar ook het terugtrekken van de huidige V6 hybride motor. Hoe de krachtbron er in de toekomst uit gaat zien is nog niet bekend. Verdere details worden later bekend gemaakt. Wolff schetst het volgende:

“Een krachtbron die ons trots maakt, ook in het kader van de elektrificatie. Tegelijk kunnen we dat doen in een kostenkader dat beter is dan vandaag.” Bovendien zijn biobrandstoffen of e-brandstoffen ‘een zeer essentieel onderdeel’ volgens Wolff.

Over de radicale veranderingen die VW aan de verbrandingsmotor wil doen zegt hij het volgende: “We hoeven het wiel daar niet opnieuw uit te vinden. En dan optimaliseer je het elektrische gedeelte, met duurzame brandstoffen. Dat is de richting die het opgaat.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff over motorreglement 2026: ‘Proberen compromis te vinden’