Het laatste formule 1 nieuws

Wolff over nieuwe verbintenis Hamilton: "Dit gaat niet zijn laatste contract worden"

Wolff over nieuwe verbintenis Hamilton: “Dit gaat niet zijn laatste contract worden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toto Wolff is er zeker van dat Lewis Hamilton niet voor het laatst zijn contract bij Mercedes heeft verlengd. De teambaas van de Duitse formatie stelt dat de zevenvoudig wereldkampioen flirt met een vertrek uit de Formule 1, maar voorspelt dat Hamilton na zijn huidige contract, dat hij vorige week met twee jaar verlengde, opnieuw zijn handtekening zet onder een nieuwe verbintenis.

Hamilton behaalde zijn eerste wereldtitel in zijn tweede seizoen in de Formule 1 toen hij nog voor McLaren actief was en inmiddels is de Brit in de jaren van Mercedes-dominantie uitgegroeid tot een levende legende in de koningsklasse van de autosport. Hij heeft momenteel zeven wereldtitels achter zijn naam staan en lijkt hongerig voor meer kampioenschappen. Toch was er enige tijd onduidelijkheid over zijn toekomst. Dit seizoen was Hamilton namelijk de laatste coureur die bevestigd werd van de line-up van de coureurs. Dat kwam door lange en moeizame onderhandelingen met Mercedes over een nieuw contract en uiteindelijk tekende hij ook alleen voor dit seizoen. Twee extra seizoenen

Het feit dat hij niet voor meerdere jaren tekende, wakkerde de geruchten over zijn toekomst weer aan, maar al vroeg in het huidige seizoen sprak hij uit ook volgend jaar nog actief te willen zijn in de Formule 1. Die woorden zette Hamilton vorig weekend kracht bij met zijn contractverlenging bij Mercedes tot eind 2023. Daarmee rijdt hij na dit seizoen nog twee jaar voor Mercedes in de Formule 1 en de kans lijkt groot dat het daar niet bij blijft. Wolff verwacht nieuwe contractverlenging

Mercedes-teambaas Wolff is er namelijk van overtuigd dat Hamilton ook na die twee jaar nog een nieuwe verbintenis gaat tekenen. “Ik ben er vrij zeker van dat het niet zijn laatste contract is. Ik denk dat hij altijd een beetje flirt met de gedachte dat het zijn laatste contract is. Op een bepaalde manier houdt dat de opties open voor de gedachte, maar dit gaat niet zijn laatste (contract, red.) worden”, aldus de Oostenrijker. � “I’m pretty sure it’s not his last contract”

Toto shares his thoughts on @LewisHamilton ’s new deal � #AustrianGP �� […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff over nieuwe verbintenis Hamilton: “Dit gaat niet zijn laatste contract worden”