Het laatste formule 1 nieuws

Wolff over ontwikkelingen: "Kan het je niet veroorloven om niet te presteren in 2021"

Wolff over ontwikkelingen: “Kan het je niet veroorloven om niet te presteren in 2021”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes Volgens Toto Wolff zal het nog een tijdje gaan duren voordat alle prestaties samenkomen. De Oostenrijker stelt namelijk dat het ontzettend lastig is om een balans te vinden tussen de ontwikkelingen voor 2021 en de ontwikkelingen voor 2022.

De nieuwe reglementen hadden oorspronkelijk dit seizoen al geïntroduceerd moeten worden, maar zijn vanwege de coronacrisis een jaar uitgesteld. Voor de Formule 1-teams betekent dit dat ze zich niet alleen op de 2021-bolide moeten focussen, maar ook op de nieuwe bolide voor 2022. De teams staan door het nieuw ingevoerde budgetlimiet echter voor een groot dilemma, aangezien ze niet zomaar extra geld er tegenaan kunnen gooien. Dus wat ga je doen? Gooi je het 2021-seizoen weg, zodat je in 2022 met een betere auto kunt verschijnen? Of ga je het budget verdelen over de twee seizoenen en vervolgens hopen op het beste?

Artikel gaat verder onder video Hetzelfde schuitje

Volgens Toto Wolff hebben alle teams hierbij in ieder geval dezelfde problemen. “Het zal voor alle teams hetzelfde zijn. We moeten allemaal een balans zien te vinden in de middelen die we in de auto en krachtbron van 2021 stoppen en de middelen die we in de auto en krachtbron van 2022 stoppen”, vertelt Wolff in gesprek met Autosport .

“Het moge duidelijk zijn dat je het je niet kunt veroorloven om niet te presteren in 2021. Maar evengoed zullen de 2022-reglementen nog een aantal jaren van kracht zijn. Als je eenmaal met een tekort begint, dan is het heel moeilijk om die achterstand in te halen. Het zal dan ook even duren voordat alle prestaties samenkomen”, zo legt hij uit. “In dat opzicht zijn dit gewoon lastige beslissingen die we regelmatig moeten evalueren.” Red Bull sneller dan Mercedes

Hoewel Mercedes de seizoensopener in Bahrein wist te winnen, moest de Duitse renstal wel toegeven dat Red Bull Racing momenteel de snelste wagen in bezit heeft. “Het voelt anders”, zo legt hij uit. “Door de wijzigingen in de reglementen die vorig jaar zijn doorgevoerd, hadden we waarschijnlijk een groter tekort om te compenseren. Dat was vrij duidelijk toen de auto’s op de baan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff over ontwikkelingen: “Kan het je niet veroorloven om niet te presteren in 2021”