Het laatste formule 1 nieuws

Wolff overtuigd: 'Intelligentste voorstel dat we in jaren hebben gehad'

Wolff overtuigd: ‘Intelligentste voorstel dat we in jaren hebben gehad’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 kondigde afgelopen week drie sprintraces aan. Het nieuwe concept vindt dit seizoen op drie circuits plaats, zodat de gehele sport de werkwijze kan beoordelen. Mercedes -teambaas Toto Wolff is vooralsnog zeer benieuwd en overtuigd van de sprintraces.

De sprintraces moeten als vervanging dienen van een vrije training en zijn bepalend voor de startopstelling van zondag. Niet alle teams reageerden direct positief over het concept, maar Wolff ziet voldoende mogelijkheden. “Feit is dat dit het intelligentste voorstel is dat we in jaren hebben gehad, als je het vergelijkt met wat sneuvelde. Dus ik denk dat we het moeten doen en uitproberen”, vertelt hij in gesprek met Sky .

Wolff ziet zelfs mogelijkheden om het concept verder te vergroten. “Misschien kan het op lange termijn worden uitgebreid tot een soort Grand Slam om sommige weekenden een toegevoegde waarde te geven” , aldus de teambaas, die zichzelf realiseert dat de zaterdag in de toekomst bepalend kan zijn. “Er liggen het hele jaar door zoveel punten voor het grijpen dat zaterdag uiteraard beslissend voor het WK kan zijn, maar dat weten we niet.”

In Portugal beginnen de twee wagens van Mercedes vooraan. Valtteri Bottas veroverde zaterdagmiddag P1, terwijl Lewis Hamilton net wat langzamer was. Max Verstappen vertrekt vanaf de derde positie.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff overtuigd: ‘Intelligentste voorstel dat we in jaren hebben gehad’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden