Het laatste formule 1 nieuws

Wolff prijst Hamilton: "Heeft zich daarmee alleen maar geprofileerd"

Wolff prijst Hamilton: “Heeft zich daarmee alleen maar geprofileerd”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton Toto Wolff is blij met de manier waarop Lewis Hamilton zijn persoonlijke platform inzet om een verschil te maken. De teambaas geeft aan dat hij geen enkel probleem heeft met de ‘politieke’ uitspraken van de wereldkampioen en stelt zelfs dat hij zichzelf hiermee juist profileert.

Hamilton staat bekend als een coureur die zich regelmatig openlijk uitspreekt over kwesties die hem nauw aan het hart gaan. De zevenvoudig wereldkampioen heeft een gigantisch platform opgebouwd en wil deze dan ook zo goed mogelijk inzetten. De Brit spreekt zich dan ook regelmatig uit over onderwerpen zoals racisme, discriminatie, veganisme en duurzaamheid. Niet iedereen is echter van mening dat de ‘politieke’ uitspraken van Hamilton binnen de Formule 1 horen. De Mercedes -coureur ontvangt dan ook regelmatig fikse kritiek van zowel binnen als buiten de sport, maar ontvangt nog altijd de volledige steun van zijn team.

Artikel gaat verder onder video Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat Hamilton zich de afgelopen jaren niet alleen heeft ontwikkeld als coureur, maar dat hij zichzelf ook heeft ontwikkeld tot een hele sterke persoonlijkheid. “Deze onderwerpen liggen hem nu eenmaal nauw aan het hart. Hij is zich ervan bewust dat hij een groot bereik heeft en wil zijn stem gebruiken voor de thema’s die hem raken,” wordt Wolff geciteerd door Motorsport.com . Het team van Mercedes heeft daarom ook geen enkel probleem met de uitspraken van Hamilton.

“Het is voor mij absoluut acceptabel, hij heeft zich daarmee alleen maar meer geprofileerd.” Volgens Wolff polariseert Hamilton zeker met zijn gedrag, maar dat is iets waar hij zelf wel mee kan leven. “Ik geef nog altijd de voorkeur aan iemand die polariseert en daarmee een boodschap naar buiten brengt, dan een grijze muis die eigenlijk iets té gepolijst is.”

Volgens Wolff is Hamilton zich ervan bewust dat zijn publiek en bereik alleen maar zullen blijven groeien, mede dankzij zijn successen in de Formule 1. Daarom heeft hij het gevoel dat Hamilton een positieve invloed kan hebben op de Formule 1 en vice versa. “Dat zijn platform vooral te danken is aan de racerij, dat is duidelijk. Dat is en blijft ook gewoon […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff prijst Hamilton: “Heeft zich daarmee alleen maar geprofileerd”