Het laatste formule 1 nieuws

Wolff raadt overname Sauber af: 'Wie nu zijn F1-team verkoopt moet gek zijn'

Wolff raadt overname Sauber af: ‘Wie nu zijn F1-team verkoopt moet gek zijn’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Overname Alfa Romeo/Sauber Toto Wolff is van mening dat het heel onverstandig zou zijn als de eigenaren van Sauber nu zouden besluiten om het Formule 1-team te verkopen. De Mercedes -teambaas denkt namelijk dat het team de komende jaren veel meer waard zal worden.

Het Formule 1-team van Sauber is officieel eigendom van Longbow Finance. De investeringmaatschappij is gevestigd in Zwitserland en bestaat uit verschillende Zweedse miljardairs. Sauber wordt op financieel gebied flink gesteund door Alfa Romeo , de titelsponsor van het team. Er klinken de afgelopen periode steeds meer geluiden dat de eigenaren overwegen om het team te verkopen. Naar verluidt zijn ze druk in gesprek met Michael Andretti, een Amerikaans teameigenaar, die geïnteresseerd bereid zou zijn om 80 procent van het team over te nemen.

“Er ligt een aanbieding op tafel”, vertelt Formule 1-journalist Michael Schmidt in de Auto Motor und Sport-podcast . “De vraag is nu of de eigenaar van het Sauber-team er blij mee is of niet. Het is een beetje moeilijk te beoordelen omdat ze het geld niet dringend nodig hebben en grote racefans zijn.” Wolff is echter van mening dat het een grote fout zou zijn als Longbow Finance haar Formule 1-team in de verkoop doet, zo vertelt Schmidt. Wolff raadt verkoop af

“Toto Wolff vertelde me: wie nu zijn F1-team verkoopt, moet wel gek zijn”, vervolgt Schmidt. “Het team zal over een jaar veel meer waard zijn en over twee jaar nog meer. Formule 1 is booming. Ze zullen dit jaar zelfs nog meer verdienen dan in 2019, dus de teams krijgen de volledige uitbetaling. Veel landen staan in de rij om een Grand Prix te organiseren. Er komt een wijziging van de regelgeving aan die gelijke kansen zou kunnen bieden en met het budgetplafond weet niemand wie er gaat winnen. Dit genereert meer rente, wat betekent dat er meer geld binnenkomt, wat betekent dat de waarde van het team stijgt. Toto Wolff zegt dat hij het nu zeker niet zal verkopen.” Denk jij dat Sauber verkocht gaat worden?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff raadt overname Sauber af: ‘Wie nu zijn F1-team verkoopt moet gek zijn’