Het laatste formule 1 nieuws

Wolff slikt: "Red Bull nu nóg sterker met Verstappen én Perez"

Wolff slikt: “Red Bull nu nóg sterker met Verstappen én Perez”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Omdat Alexander Albon in 2020 niet in het spoor van zijn eigen teamgenoot wist te blijven, had Mercedes weinig moeite met het strategisch afschudden van Red Bull . Het team kreeg zo nu en dan alleen tegenstand van Max Verstappen in de strijd om de overwinning of de podiumplaatsen.

Albon liet eigenlijk alleen in de laatste race van het jaar van zich horen en enkele dagen na het seizoensslot hakte Red Bull de knoop door: Sergio Perez zal het team in 2021 komen versterken ten koste van Albon, die is gedegradeerd tot reservecoureur van het Oostenrijkse team.

In gesprek met onder meer RacingNews365 werd Mercedes-teambaas Toto Wolff deze vrijdag gevraagd naar de aankondiging van Sergio Perez bij Red Bull. Het team was al dé grote concurrent van Mercedes de afgelopen jaren, maar nu de Mexicaan zijn krachten bundelt met Verstappen, wordt Red Bull nog net wat angstaanjagender, oordeelt hij.

“Red Bull staat altijd al op de radar van Mercedes. Het heeft een goed team samengesteld, dat zeker de laatste jaren op het hoogste niveau heeft gepresteerd. Zeker sinds Max Verstappen bij het team is gekomen”, zo blikt Wolff terug op de afgelopen seizoenen in de Formule 1.

“Met Sergio Perez krijgt Red Bull er nu een coureur met veel ervaring bij, die bovendien heel snel is. Dat heeft hij het afgelopen seizoen ook laten zien met zijn langverwachte overwinning. Naar mijn mening is Red Bull dan ook nóg sterker geworden door deze gebeurtenis. Daardoor worden zij een nog grotere rivaal in de strijd om het constructeurskampioenschap”, aldus de Mercedes-teambaas.

Met medewerking van Dieter Rencken .

Max Verstappens dominante zege bezorgde Mercedes serieus hoofdpijn. Wat betekent dit voor 2021? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het in de nieuwe RacingNews365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff slikt: “Red Bull nu nóg sterker met Verstappen én Perez”