Het laatste formule 1 nieuws

Wolff spreekt Horner tegen: "Moeten voorkomen dat we de motoren zo gaan bouwen"

Wolff spreekt Horner tegen: “Moeten voorkomen dat we de motoren zo gaan bouwen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het huidige motorenreglement van de Formule 1, waarin coureurs bestraft worden voor het gebruik van meer dan drie motoren, is niet bij alle teambazen even geliefd. Zo verklaarde Red Bull Racing-teambaas Christian Horner al geen fan te zijn van de bestaande limiet. Zijn rivaal Toto Wolff ziet daarentegen niet hoe het anders aangepakt moet worden.

Velen vinden het geen goede zaak dat eventuele gridstraffen invloed kunnen uitoefenen op de eindstand in het wereldkampioenschap. Wolff kan echter geen alternatief bedenken voor het huidige systeem. “Ik denk dat het strafsysteem voor motoren behoorlijk robuust is” , antwoordt hij op de vraag van Motorsport.com of het concept van gridstraffen herzien moet worden. Wolff tevreden met huidig systeem

“We moeten voorkomen dat we de motoren zo bouwen dat ze maar een paar races optimaal presteren” , vervolgt de Mercedes-teambaas. “Als je de reglementen verandert en bijvoorbeeld alleen constructeurspunten in mindering brengt, zal dat nog steeds betekenen dat teams in de strijd om het coureurskampioenschap nieuwe motoren er tegenaan blijven gooien.”

De Oostenrijker staat wel open voor eventuele alternatieve oplossingen. “Ik denk dat als we met goede oplossingen komen het zeker de moeite waard is om naar te kijken” , zegt Wolff. “Voor de nieuwe fans is het verwarrend dat een coureur wordt gestraft voor iets dat buiten zijn verantwoordelijkheid valt. Dat is natuurlijk niet ideaal, maar ik heb de oplossing niet.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff spreekt Horner tegen: “Moeten voorkomen dat we de motoren zo gaan bouwen”