Het laatste formule 1 nieuws

Wolff staat open voor sprintraces: 'Zonder gimmicks op circuit waar inhalen makkelijk is'

Wolff staat open voor sprintraces: ‘Zonder gimmicks op circuit waar inhalen makkelijk is’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toto Wolff Het invoeren van sprintraces als format om de Formule 1 spannender te maken is al langer een punt van discussie. Het invoeren van dit plan lijkt nu echter steeds dichter bij te komen want zelfs Mercedes -teambaas Toto Wolff, lijkt nu redelijk open te staan voor het idee.

Tijdens een recente vergadering van de Formule 1-commissie werd er weer gesproken over het uitproberen van een aangepast weekendformat. Binnen dit plan zou de kwalificatie naar de vrijdag worden verplaatst, waarbij deze sessie de plek van de tweede vrije training inneemt. Het vrijgekomen moment op zaterdag zou dan vervangen worden door een sprintrace – waarvan de uitslag de uiteindelijke startposities van de Grand Prix op zondag zou gaan bepalen.

Artikel gaat verder onder video

Wolff, die zich in het verleden vaak heeft uitgesproken tegen dit soort ‘gimmicks’ in de Formule 1, lijkt nu zelfs enigszins overtuigd te zijn en steeds meer open te staan voor het idee van deze sprintraces. “Wij zijn meer puristen”, wordt de Oostenrijker geciteerd door GPBlog.com . “We hebben in de DTM kunnen zien dat het aantal toeschouwers verdubbeld kan worden met een tweede race. Dat moet wat ons betreft dan wel op een verstandige manier gedaan worden. Zonder gimmicks en op een circuit waar inhalen makkelijk is. Ook het financiële aspect speelt een rol”, aldus Wolff.

Laat je horen! Ben jij een voorstander van de sprintraces?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff staat open voor sprintraces: ‘Zonder gimmicks op circuit waar inhalen makkelijk is’