Het laatste formule 1 nieuws

Wolff stellig: 'Wat Red Bull verwacht te vinden, bestaat dus niet'

Wolff stellig: ‘Wat Red Bull verwacht te vinden, bestaat dus niet’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De kampioenstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen gaat steeds vaker over de achtervleugel van de Brit. Volgens Red Bull Racing handelt de concurrent daarbij niet volgens de regels, maar Toto Wolff blijft dit ontkennen.

De teambaas van Mercedes benadrukt in gesprek met Motorsport.com dat zijn team geen redenen heeft om buiten de regels van de Formule 1 te handelen. Volgens de Oostenrijker is het in het huidige topsportklimaat onmogelijk om dit ongezien te doen, waardoor de beschuldigingen van de concurrentie niet waar zouden zijn.

“Ik denk dat niemand met een illegale motor of een illegale achtervleugel op het circuit zou verschijnen”, stelt Wolff. “Deze wereld is daar veel te transparant voor en je zou wel gek zijn om in een team met zo’n zichtbaarheid beslissingen te nemen die illegaal zijn. Dat is honderd procent zeker.” Wolff blijft ontkennen

Vervolgens heeft Wolff nog een duidelijke boodschap aan Red Bull. “Ik heb altijd al gezegd dat dit de manier is om te vechten, je probeert immers te voorkomen dat een tegenstander een onreglementair voordeel heeft. Als je sceptisch bent of als iemand je iets heeft verteld, dan moet je er voor gaan. Alleen deze specifieke vleugel is al veertien keer gecontroleerd en de FIA heeft ook alle tekeningen in handen. Wat Red Bull verwacht te vinden, bestaat dus niet.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff stellig: ‘Wat Red Bull verwacht te vinden, bestaat dus niet’