Het laatste formule 1 nieuws

Wolff vertelt hoe groot de F1-kans voor De Vries is: "Vijftig procent"

Wolff vertelt hoe groot de F1-kans voor De Vries is: “Vijftig procent”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De geruchten over Nyck de Vries in de Formule 1 gaan volop rond. De Nederlander wordt gelinkt aan een stoeltje bij Williams en Alfa Romeo. In een interview met Jack Plooij tijdens Formule 1-café vertelt Wolff over de kansen van De Vries in de Formule 1.

“Nyck is een geweldige kerel, hij is de huidige Formule E-kampioen en dat is iets om echt trots op te zijn. En hij zorgde ervoor dat wij het constructeurskampioenschap van de Formule E wonnen. Hij is een geweldige kerel, enorm intelligent met veel sociale intelligentie. Als je naar hem kijkt, ziet hij eruit als een echte Mercedes coureur” , vertelt Wolff lachend voor de camera.

“Ik heb een dubbel gevoel, want ik wil hem niet verliezen in de Formule E voor volgend jaar, maar hij verdient ook een zitje in de F1. Ik zou hem nooit blokkeren van een Formule 1 zitje.” Hoe groot is de kans?

Plooij vraagt of Wolff een percentage kan geven over hoe groot de kans is dat we De Vries volgend jaar in de Formule 1 zien. “Kan ik een percentage geven? Vijftig procent kans”, eindigt Wolff. Met de aankondiging van het afscheid van Kimi Raikkonen zal het niet lang meer duren voordat het balletje gaat rollen en er meer zitjes bekend worden gemaakt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff vertelt hoe groot de F1-kans voor De Vries is: “Vijftig procent”