Het laatste formule 1 nieuws

Wolff vertelt over verleden Hamilton: 'Blanke ouders verboden dat'

Wolff vertelt over verleden Hamilton: ‘Blanke ouders verboden dat’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton was met zeven wereldtitels vooralsnog zeer succesvol in de Formule 1 . Toto Wolff benadrukt in gesprek met de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat de Brit echter hard moest vechten om de autosport te bereiken.

Het is volgens de teambaas van Mercedes niet voor niets dat Hamilton de afgelopen jaren veel aandacht vroeg voor racisme op de wereld. Hamilton kreeg op jonge leeftijd eveneens te maken met beledigingen vanwege zijn huidskleur en voelt daarom de verantwoordelijkheid om dat gedrag uit de wereld te krijgen.

“Als kind werd hij beledigd op de kartbaan. Blanke ouders verboden hun kinderen met hem om te gaan. Dat liet zeker ook grote littekens op hem na”, vertelt Wolff, die merkt dat Hamilton nog altijd veel kracht uit die periode haalt. “Als je uit een emotioneel Siberië komt, is het overal in de wereld mooi.” Hamilton vecht voor achtste wereldtitel

Het racisme weerhield Hamilton er niet van om de top in de Formule 1 te bereiken. Maar liefst zevenmaal lukte het hem om de beste van de wereld te zijn, waarmee hij gelijkstaat met recordhouder Michael Schumacher . Afgelopen seizoen hoopte hij in Abu Dhabi het record over te nemen, maar Max Verstappen zat hem dwars. Vooralsnog heeft Hamilton nog niet laten weten of hij dit jaar weer in de racewagen stapt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff vertelt over verleden Hamilton: ‘Blanke ouders verboden dat’