Het laatste formule 1 nieuws

Wolff verwijst commentaar van gefrustreerde Hamilton naar de prullenbak

Wolff verwijst commentaar van gefrustreerde Hamilton naar de prullenbak

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kort na afloop van de Grand Prix van Monaco verscheen Mercedes -teambaas Toto Wolff voor de microfoon van de aanwezige media, waaronder RacingNews365 . De Oostenrijkse teambaas blikte terug op een dramatisch verlopen raceweekend. Zijn stercoureur, Lewis Hamilton , kwam er het hele weekend niet aan te pas, terwijl Valtteri Bottas door een bijzondere oorzaak het einde van de race niet zag. De wielmoer wilde niet los komen, waardoor zijn band niet kon worden verwisseld en hij de race in de pitstraat moest staken.

Het circuit in Monaco is gewoon niet echt een geschikt circuit voor Mercedes, oordeelt hij. “Het is een beetje als Singapore, daar vinden we ook nooit een oplossing voor onze problemen tot heel laat in het weekend. Als je het weekend al op achterstand begint, dan heb je geen grip en vertrouw je niet in de auto. Voor Valtteri was het wat makkelijker, maar al met al een weekend om te vergeten. Of ja, niet om helemaal te vergeten, want we moeten er natuurlijk wel van leren.”

Geconfronteerd met de irritatie van Hamilton, die tijdens de race duidelijk zijn onvrede liet merken over de strategische keuzes van zijn team, zegt Wolff het de Brit niet was gelukt om zijn strategie werkend te maken, welke strategie zijn team dan ook had gekozen. De pace was er simpelweg niet goed genoeg voor.

“De strategie die we gekozen hebben was de logische. We waren van mening dat de undercut het juiste was om toe te passen om Pierre Gasly in te halen, dus dat deden we ook. De pitstop verliep prima, de outlap was goed, maar Gasly behield zijn positie. We dachten dat anderhalve seconde genoeg zou zijn om de undercut te laten slagen, maar blijkbaar was dat niet het geval.”

Door zo vroeg naar binnen te gaan verloor Hamilton bovendien plekken aan Sergio Perez en Sebastian Vettel , maar veel langer buiten blijven was voor de Brit sowieso geen optie geweest, meent Wolff.

“De bandenslijtage was bij ons extremer dan bij andere wagens en de banden van Lewis waren op”, vervolgt de Oostenrijker. “Toen we de banden na de pitstop analyseerden zagen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff verwijst commentaar van gefrustreerde Hamilton naar de prullenbak