Het laatste formule 1 nieuws

Wolff viert vijftigste verjaardag: brengt hij Mercedes wereldtitel terug?

Wolff viert vijftigste verjaardag: brengt hij Mercedes wereldtitel terug?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is woensdag feest in het huis van Toto Wolff, want de Oostenrijkse teambaas viert zijn vijftigste verjaardag. Hoewel hij het moment zal vieren, zit hij met zijn gedachten alweer bij het nieuwe seizoen. Weet hij met Mercedes in 2022 weer de wereldtitel te winnen.

De teambaas maakte in 2013 de overstap naar Mercedes, waarna hij een zeer succesvolle periode beleefde. Wolff behaalde tussen 2014 en 2020 een reeks wereldtitels en bleek in staat te zijn om met de Duitse renstal de Formule 1 te overheersen. Waar Lewis Hamilton zes wereldtitels behaalde, lukte het Nico Rosberg in 2016 om zijn teamgenoot te verslaan.

Afgelopen seizoen kreeg Wolff echter te maken met concurrentie van Red Bull Racing en Max Verstappen. Het lukte Mercedes niet om de Oostenrijkers te verslaan, waardoor het voor het eerst sinds 2013 weer eens een wereldtitel moest afstaan. Hoewel Mercedes wel erin slaagde om het constructeurskampioenschap winnend af te sluiten, had het team in december een zure nasmaak. Wishing Toto a very Happy Birthday! Have a great day! pic.twitter.com/EwLLMmYv6n

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) January 12, 2022 Nieuwe kansen voor Mercedes

Met de nieuwe reglementen is in 2022 alles anders. Het geeft Mercedes de mogelijkheid om opnieuw een voordeel te creëren ten opzichte van Red Bull en andere concurrenten. Het is echter geen eenvoudige klus voor het team van Wolff. Hij heeft nog ruim twee maanden de tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen, maar niet voordat hij vijftig kaarsjes heeft uitgeblazen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff viert vijftigste verjaardag: brengt hij Mercedes wereldtitel terug?