Het laatste formule 1 nieuws

Wolff voorspelt titelstrijd: "Betwijfel dat één van ons tot het uiterste zal gaan"

Wolff voorspelt titelstrijd: “Betwijfel dat één van ons tot het uiterste zal gaan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1 -seizoen 2021 is nu goed en wel onderweg en verloopt eigenlijk precies zoals vooraf verwacht werd. Verstappen en Red Bull Racing zijn weer een stapje dichterbij Mercedes en Lewis Hamilton gekomen waardoor er nu een échte titelstrijd is ontstaan. Toto Wolff denkt dat deze strijd tot het einde van het seizoen door zal gaan. Gaat Red Bull Racing opnieuw langer door met ontwikkelen?

Die strijd vindt in de F1 natuurlijk niet alleen op de baan naast, maar ook daarnaast. Voor 2021 geldt daarbij meer dan gebruikelijk dat de teams pokeren met de doorontwikkeling van de auto. Het moment dat ze in de fabriek volledig overschakelen naar de auto voor 2022 zou aan het eind van het seizoen weleens doorslaggevend kunnen zijn, al denkt Wolff dat beide teams voor een vergelijkbare strategie zullen kiezen.

“Het zal tot het einde duren, want ik betwijfel dat een van ons tot het uiterste zal gaan in het balanceren tussen het werk aan de 2021 auto en de 2022 auto. We kunnen 2021 niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Tegelijkertijd zal je voor elke week die je verliest in de voorbereiding op 2022 een immense prijs betalen in prestaties” , aldus de teambaas van Mercedes tegen Motorsport.com .

Met de doorontwikkeling van de huidige auto is het dus de vraag wie het laatst durft te knipperen. Red Bull Racing gaat traditioneel langer door met de ontwikkeling van de auto en gezien het feit dat dit Honda’s laatste jaar is, zou het in theorie logisch zijn dat ze dit nu ook weer doen. Maar zoals Wolff ook al aangeeft, betaal je daar door de nieuwe regelementen in 2022 een hogere prijs voor dan in andere seizoenen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff voorspelt titelstrijd: “Betwijfel dat één van ons tot het uiterste zal gaan”