Het laatste formule 1 nieuws

Wolff waarschuwt concurrenten: "Elk los stukje tape kaarten we vanaf nu aan"

Wolff waarschuwt concurrenten: “Elk los stukje tape kaarten we vanaf nu aan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nadat de FIA ontdekte dat het DRS-systeem van Lewis Hamilton fractioneel te ver openklapte tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilie werd Hamilton gediskwalificeerd en dus uit de uitslag geschrapt. Toto Wolff is zeer verbouwereerd over de gang van zaken en gooit het gentlemen’s agreement waarvan hij dacht dat bestond, volledig overboord.

De Mercedes -teambaas is, hoewel hij niet tegen de straf in beroep ging, het duidelijk niet eens met de diskwalificatie van Hamilton: “Ik wil geen individuen aanwijzen, want ik denk dat iedereen in zijn of haar rol zijn best doet, maar iets aan de modus operandi is er veranderd in de afgelopen 24 uur, misschien onder druk van bepaalde aandeelhouders”, aldus Wolff na de sprintkwalificatie race. ‘Dat gentlemen’s agreement bestaat niet meer in F1′

“Misschien moeten wij nu ook met een strenger oog naar anderen kijken en ik kan je wel zeggen dat we elk stukje tape dat van een auto valt nauwlettend in de gaten gaan houden om daar vervolgens vragen over te stellen”, klinkt het getergd.

Hij baalt ervan dat het blijkbaar tot dit punt heeft moeten komen: “Er bestond een soort gentlemen’s agreement, alhoewel er geen gentlemen bestaan in de Formule 1 , maar dat bestaat niet meer. Die marge van millimeters waarbinnen je bepaalde dingen gewoon mag repareren, bestaat kennelijk niet meer. Als iets kapot is, is iets vanaf heden ook echt kapot en mag je daar niet meer aan komen. En dit is hoe het vanaf nu verder gaat.”

Wolff is duidelijk ontstemd over de straf voor Hamilton. En die boete voor Verstappen voor het aanraken van Hamiltons achtervleugel, hoe denkt hij daarover? “50.000 euro boete is voor een iemand met een goed middeninkomen voor hem niets is om wakker van te liggen”, aldus Wolff met veel gevoel voor sarcasme.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff waarschuwt concurrenten: “Elk los stukje tape kaarten we vanaf nu aan”