Het laatste formule 1 nieuws

Wolff: "We moeten toegeven dat dit een lastig kampioenschap is"

Wolff: “We moeten toegeven dat dit een lastig kampioenschap is”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes maakt zich overduidelijk zorgen over de achterstand in het wereldkampioenschap. De Duitse renstal was de afgelopen zeven jaar onaantastbaar in de Formule 1 , maar heeft dit seizoen serieuze concurrentie van Red Bull Racing .

Waar Max Verstappen de afgelopen jaren niet de wagen tot zijn beschikking had om het Hamilton moeilijk te maken, is de Red Bull-auto van 2021 zeer competitief. Hamilton wist de eerste races nog wel een voorsprong op te bouwen in het wereldkampioenschap, maar de afgelopen weken nam Verstappen langzaamaan een voorsprong op zijn concurrent.

Door de overwinning in Frankrijk en twee winsten in Oostenrijk liep de voorsprong op tot 32 punten. Mercedes kwam in Oostenrijk niet verder dan een tweede en vierde plaats. “Het is niet het einde van de wereld”, stelde Wolff in gesprek met Sky Sports F1 . “Wanneer je ziet hoe tevreden de mannen van McLaren zijn met hun tweede positie, dan kunnen wij eerlijk gezegd nog wat leren.” Moeilijk seizoen bij Mercedes

De teambaas van Mercedes ziet dat zijn team het moeilijk heeft. “We moeten toegeven dat dit een lastig kampioenschap is. Het is een wereldkampioenschap van de Formule 1. Dan moeten wij niet verwachten dat we alles zomaar kunnen winnen door even weg te rijden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff: “We moeten toegeven dat dit een lastig kampioenschap is”