Het laatste formule 1 nieuws

Wolff wil profiteren van meevaller: "Een voordeel voor Mercedes"

Wolff wil profiteren van meevaller: “Een voordeel voor Mercedes”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Bahrein werd nipt gewonnen door Lewis Hamilton, maar het gat met achtervolgers Max Verstappen en Red Bull is niet meer zo groot als het in voorgaande seizoenen was. Het feit dat het na het vallen van de vlag in Bahrein drie weken duurt voordat de coureurs in Imola de baan weer opgaan, is echter gunstig voor de regerend kampioen.

“Ik denk zeker dat dit een voordeel is”, aldus Toto Wolff in gesprek met onder meer RacingNews365. “Drie weken om de data te verwerken, te optimaliseren waar mogelijk en – mocht het nodig zijn – hardware te ontwikkelen is zeker gunstig.”

De start van het seizoen 2021 is heel anders in vergelijking met die van het coronaseizoen 2020. Toen begon de Formule 1 weliswaar later, pas in juli, maar werden er in drie weken tijd wel drie Grands Prix afgewerkt. Op 5 juli viel de vlag voor het eerst in Oostenrijk, een week later werd er opnieuw op de Red Bull Ring gereden voordat het circus verder trok naar de Hungaroring in Hongarije.

Nu duurt het na de Grand Prix van Emilia Romagna op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola op 18 april weer twee weken voordat de Formule 1 verdergaat met de Grote Prijs van Portugal. Die wordt op 2 mei verreden op het circuit in Portimão.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff wil profiteren van meevaller: “Een voordeel voor Mercedes”