Het laatste formule 1 nieuws

Wolff: "Zelfs als de auto niet goed is, slagen wij erin om goed te presteren"

Wolff: “Zelfs als de auto niet goed is, slagen wij erin om goed te presteren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Toto Woff heeft het team van Mercedes dit seizoen al enkele foutloze optredens gehad, terwijl Red Bull Racing wat meer problemen lijkt te hebben. De Mercedes-teambaas stelt dat Red Bull op de zaterdagen de overhand heeft, terwijl Mercedes er op zondag met de buit vandoor gaat.

Het Formule 1-seizoen van 2021 is inmiddels alweer vier races bezig en is tot nu toe mooi spannend te noemen. Na vier races heeft Lewis Hamilton ‘slechts’ een voorsprong van veertien punten op concurrent Max Verstappen , wat hoop biedt voor de rest van het seizoen. Het team van Red Bull Racing doet dit seizoen dus goede zaken, al worden er hier en daar zeker nog wat steekjes laten vallen. Zo werd tijdens de Grand Prix van Spanje op pijnlijk wijze duidelijk dat Mercedes toch écht de overhand heeft op het gebied van topsnelheid en strategie.

Artikel gaat verder onder video Foutloze optredens Mercedes

Wolff kijkt dan ook met een zeer goed gevoel terug op de afgelopen races. “We hebben foutloze optredens gehad, of in ieder geval bijna foutloze optredens”, stelt Wolff in gesprek met Motorsport-Total. “Wij slagen erin om goede prestaties te leveren, zelfs als de auto niet snel genoeg is”, legt Wolff uit. “Maar je moet nooit achterover leunen en geloven dat er ergens een garantie voor is. Over twee weken kunnen de dingen een heel andere kant op gaan, ook daar moet je van leren.”

Het is volgens de Mercedes-teambaas eigenlijk ook heel simpel. “Op zaterdag waait de wind overduidelijk in de richting van Red Bull, maar op zondag zijn wij hoogstwaarschijnlijk gewoon beter.” Een mooie conclusie, al laten de resultaten toch eigenlijk wel wat anders zien. Het team van Mercedes mocht de afgelopen drie races namelijk vanaf pole starten, wat laat zien dat zij ook op de zaterdag ijzersterk zijn.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff: “Zelfs als de auto niet goed is, slagen wij erin om goed te presteren”