Het laatste formule 1 nieuws

Wolff ziet mogelijkheden voor samenwerking tussen Formule 1 en Formule E

Wolff ziet mogelijkheden voor samenwerking tussen Formule 1 en Formule E

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daar waar de Formule 1 op brandstof rijdt, is de automobielindustrie z’n aandacht aan het verplaatsen naar elektrisch rijden. De aansluiting daarin vindt de autosport met de Formule E , die nu volledig los van de koningsklasse van de autosport staat. Een meer intensieve samenwerking op lange termijn is niet uitgesloten en Mercedes-teambaas Toto Wolff kan zich er wel iets bij voorstellen. Gemiste kansen

De oprichter van de Formule E, Alejandro Agag, liet onlangs optekenen dat de Formule 1 elektrisch zou moeten gaan. Dit is al vaker geopperd, maar er werd nooit gehoor aan gegeven en zodoende stelt Agag dat er in het verleden kansen zijn gemist. Hieronder valt het opnemen van de Formule E in de Formule 1 familie. Dit had Bernie Ecclestone destijds moeten doen volgens Agag.

De Formule E had dan een mooie extra serie geweest voor tijdens Formule 1 weekenden. Ook had het zich in dat kader beter kunnen ontwikkelen naast de top van de autosport. Dat sluit niet uit dat het onmogelijk is, maar de Formule E staat nu wel als iets op zichzelf. Dit omdat de prestige en het publiek anders zijn, maar een fusie ziet Agag vroeg of laat wel mogelijk.

Agag in gesprek met Speedweek.com : “De Formule 1 moet hoe dan ook de overstap maken naar elektrische mobiliteit. Als het dat niet samen met de Formule E doet, zal daar zeker 19 jaar geen gelegenheid voor zijn.” En dat slaat op het contract dat de Formule E met de FIA heeft voor 25 jaar exclusieve rechten om elektrisch te racen. Gezien er pas zes seizoenen op zitten, is een samenwerking tussen nu en 2040 min of meer de enige optie. Mits de Formule 1 überhaupt naar elektrisch racen overstapt uiteraard. Fusie moet mogelijk zijn

Op deze uitspraken reageert Toto Wolff desgevraagd, die stelt dat een fusie te overwegen valt op langere termijn. Wolff: “Beide bedrijven zijn uiteindelijk eigendom van dezelfde man – John Malone. Waardoor het tot nu toe niet gelukt is, is omdat beide platforms zich zo goed mogelijk proberen te positioneren.”

“Als er op een dag synergie mogelijk is, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff ziet mogelijkheden voor samenwerking tussen Formule 1 en Formule E