Het laatste formule 1 nieuws

Wolff ziet Red Bull-bui al hangen: "In 2021 wordt het spannend"

Wolff ziet Red Bull-bui al hangen: “In 2021 wordt het spannend”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met nog een handje vol races te gaan wist Mercedes dit seizoen al dat ze beide kampioenschappen in de wacht hadden gesleept. Zowel bij de coureurs als bij de constructeurs had het team van Lewis Hamilton dit kalenderjaar een grote voorsprong op Red Bull en Max Verstappen .

Toch kruipt de Red Bull RB16 qua prestaties de laatste maanden steeds dichter naar de Mercedes W11 toe. In de kwalificatie kwam Max Verstappen de afgelopen weken en maanden steeds dichterbij en dit weekend wist hij als kers op de taart de poleposition en de raceoverwinning te veroveren.

“Je kan zien dat elk team zwakke plekken heeft”, vertelt Mercedes-teambaas Toto Wolff na afloop van de race. “Wij waren vandaag niet op ons best. Dat is simpelweg een feit. Red Bull heeft eerlijk gewonnen. Ook Albon had een goede race, dus ze hebben nu een erg snelle auto hebben. Als de auto zich goed gedraagt, dan kunnen beide coureurs het heel goed doen.”

Volgens de Oostenrijker is het allemaal een voorteken voor 2021. De wagens zullen niet drastisch veranderen, waardoor de huidige krachtsverhoudingen naar verwachting niet op zijn kop zullen worden gegooid, zoals de afgelopen seizoen wel meer dan eens gebeurde.

Wolff voorspelt dan ook dat er een razend spannend jaar in aantocht is. “Het zal in 2021 allemaal dichter op elkaar zitten en spannend worden”, zo vreest hij in gesprek met het Duitse RTL het team van Verstappen en Albon. Het feit dat Mercedes de race in Abu Dhabi voor het eerst sinds 2013 niet wist te winnen, spreekt volgens hem boekdelen.

“Red Bull was deze zondag simpelweg sneller dan wij waren. Daarom moeten we op onze tenen lopen en ervoor zorgen dat we het volgend jaar nog beter doen dan dit jaar”, aldus de teambaas van de renstal die zeven seizoenen op rij kampioen werd in de Formule 1.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff ziet Red Bull-bui al hangen: “In 2021 wordt het spannend”