Het laatste formule 1 nieuws

Wolff zou Hulkenberg als reservecoureur willen delen met andere teams

Wolff zou Hulkenberg als reservecoureur willen delen met andere teams

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes heeft met drie klantenteams behoorlijk wat invloed in de Formule 1 . Zo hebben zij met onder andere McLaren afgeproken dat het team uit Woking gebruik kan maken van de reservecoureurs van Mercedes mocht één van hun eigen coureurs ziek worden. Dit biedt mogelijk een uitgelezen kans voor Nico Hulkenberg .

De Duitser gaf afgelopen week al aan dat hij in gesprek is met Mercedes over een reserverol bij het team en dat wordt nu bevestigt door Toto Wolff . “Hij is een bekende en gerespecteerde kracht, dus het zou goed zijn, maar het is nog niet rond. We hebben nog geen letter op papier gezet” , zo wordt de teambaas van Mercedes geciteerd door The Daily Mail . Krijgt Russell voorrang?

Mochten Hulkenberg en Wolff eruit komen, dan zou dit weleens de beste kans worden om dit seizoen nog Formule 1 te rijden. Via Mercedes kan hij namelijk bij alle klantenteams ingezet worden. Het biedt echter geen garantie op een stoeltje bij het fabrieksteam. Mochten Bottas of Hamilton onverhoopt uitvallen, dan zou het goed kunnen dat George Russell daar een tweede kans krijgt, terwijl Hulkenberg zijn plek overneemt bij Williams .

“Nico kent de huidige generatie Formule 1-auto’s en de banden, en het zou goed zijn om hem in de line-up te hebben als oplossing, misschien om te delen met andere teams”, besluit Wolff op de eerste dag van de wintertest in Bahrein.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wolff zou Hulkenberg als reservecoureur willen delen met andere teams