Het laatste formule 1 nieuws

Wordt deze Mercedes-coureur vandaag de tweede Nederlandse Formule 1-wereldkampioen?

Wordt deze Mercedes-coureur vandaag de tweede Nederlandse Formule 1-wereldkampioen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nog geen week nadat Max Verstappen gekroond werd tot wereldkampioen Formule 1 , zou Nederland er al een nieuwe wereldkampioen bij kunnen krijgen, in de virtuele wereld wel te verstaan. Jarno Opmeer is voor het team van Mercedes actief in de E-sports-competitie van de F1.

Opmeer wist vorig jaar de virtuele titel op zijn naam te schrijven en lijkt dit jaar opnieuw een goede kans te maken op het kampioenschap. De Mercedes-rijder wist dit jaar al vier races te winnen en haalde daarnaast nog vier podiums. Met nog één race te gaan gaat de Nederlander nu dan ook aan de leiding van het kampioenschap

De Mercedes-rijder heeft 196 punten en een voorsprong van 22 punten op de nummer twee. Opmeer kan de titel dan ook bijna ruiken, maar zal nog steeds gaan voor een goed resultaat in de laatste race van het E-sports-seizoen.

Die laatste race wordt vanavond om 19.30 gehouden. De coureurs rijden op het virtuele F1-circuit van Brazilië en alles is live te volgen via het YouTube-kanaal van de Formule 1. Verstappen officieel wereldkampioen, Mercedes ziet af van protest

Mercedes ziet toch af van een protest tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi, al zijn ze het nog niet helemaal eens met de FIA. Verstappen is hier echter wel officieel verzekerd van zijn eerste wereldtitel!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wordt deze Mercedes-coureur vandaag de tweede Nederlandse Formule 1-wereldkampioen?